Як відомо, куряче філе для запікання в духовці і на сковороді трохи не підходить – вона підсушується і м’ясо стає сухуватим. Але якщо ви правильно повторите цей рецепт, у вас вийде надзвичайно м’яке і соковите м’ясо.
Секрет цього рецепту навіть не в маринаді або якомусь новому способі запікання, а в нарізці м’яса.
Продукти:
- 600 г курячого філе;
- 1 цибулина;
- 2 морквини;
- 75 г сметани;
- 40 мл соєвого соусу;
- 3 зубці часнику;
- 1 ч. л. солі;
- перець чорний мелений;
- 50 г голландського сиру;
- 75 г сиру моцарела;
- 1 яйце.
Як готувати:
1. Філе промиваємо і просушуємо паперовими рушниками.
2. Гострим ножем робимо надрізи поперек по всьому м’ясу на відстані близько 2 см один від одного. І робимо надрізи уздовж, щоб у нас вийшли такі надрізані квадратики. Ви часто можете бачити такі надрізи у ресторанних шматків м’яса, особливо свинини і яловичини, які запечені таким чином.
3. Для маринаду змішуємо соєвий соус і сметану, подрібнений часник, перець і сіль.
4. Занурюємо м’ясо в маринад і залишаємо на 30 хвилин, періодично перевертаємо, щоб філе рівномірно маринувалися.
5. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, моркву – кільцями.
5. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, моркву – кільцями.
7. Духовку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів і запікаємо м’ясо 30 хвилин.
Такий спосіб нарізки м’яса ідеально підходить для різних видів м’яса і воно не буде пересушеним і жорстким. Чудова страва, яку можна подавати на святковий стіл!