Просто заливаю зелень звичайною холодною водою і зберігаю всю зиму: зелень як свіжа (хто спробував, тепер теж так роблять)

Просто заливаю зелень звичайною холодною водою і зберігаю всю зиму: зелень як свіжа (хто спробував, тепер теж так роблять)
Просто заливаю зелень звичайною холодною водою і зберігаю всю зиму: зелень як свіжа (хто спробував, тепер теж так роблять)

Відкриваю сезон заготівель. І, звичайно, перше, що виросло на грядці – зелень. Щавель, кріп і зелена цибуля. Показую, яку заготівлю я роблю для смачного зимового зеленого борщу. Дуже простий рецепт.

ЯК ГОТУВАТИ:

Найскладніше тут – підготувати зелень. Сьогодні покажу, як я заготовлюю щавель. Але зі щавлем в баночку можна додати і кріп, і зелену цибулю. Зелень добре мию і просушую. 

Нарізаю так, як зазвичай на борщ. Я стебла не використовую, відрізаю. АЛЕ, звичайно, можна нарізати разом зі стеблами (вони ж теж кисленькі)!

Банки я обов’язково стерилізую! У відео я показала, як це зробити в мікрохвильовій печі (найшвидший спосіб).

Наповнюю баночки нарізаною зелень. Притискаю добре, щоб більше влізло.

А тепер просто заливаю водою! Звичайною холодною водою! Звичайно, вода повинна бути чистою! Мама моя заливає щавель джерельною водою, я використовую фільтровану питну воду.

Але, якщо ви сумніваєтеся в якості води, тоді її краще прокип’ятити і остудити.

Закриваю банки кришками. І все! Зберігаю в холодильнику або в погребі на дачі. У холодному місці така заготівля відмінно зберігається всю зиму!

Згодом щавель змінить колір. Але всі вітаміни залишаться в банці! Так, є мінус у такої заготівлі – потрібно зберігати тільки в холоді. Але щавель зате як свіжий!
А якщо у вас немає можливості зберігати заготівлі в холодильнику (або в підвалі), тоді перегляньте відео, там ще 4 способи, як заготовити щавель і зберігати у звичайній кухонній шафі!