Простий рецепт квашеної капусти. Завжди виходить хрустка і смачна!

Простий рецепт квашеної капусти. Завжди виходить хрустка і смачна!
Простий рецепт квашеної капусти. Завжди виходить хрустка і смачна!

Інгредієнти:

  •  капуста – 3,5 – 4 кг;
  • морква –  500-600 г;
  • сіль – 3 ст.л.;
  • цукор – 5-6 ст.л.;
  • лавровий лист;
  • перець горошком чорний.

Рецепт приготування:

  1. Вибирайте максимально білі качани капусти пізнього сорту.
  2. Капусту шаткуємо, моркву тремо на тертці.
  3. Посипаємо все цукром і сіллю і перемішуємо, сильно тиснути руками не потрібно – вона тоді буде хрусткою.
  4. Укладаємо в чисту банку капусту, перекладаючи її декількома листочками лаврового листа і горошинами перцю. Чергуючи так до самого верху банки. Сік також заливаємо в банку.
  5. Залишаємо на 2 – 3 дні при кімнатній температурі в мисці – щоб сік з банки стікав. Кілька разів на день протикаємо капусту, щоб процес квашення проходив правильно.
  6. Коли піна перестане утворюватися, закриваємо звичайною кришкою банку і ставимо її в холодильник.
Простий рецепт квашеної капусти. Завжди виходить хрустка і смачна!
Простий рецепт квашеної капусти. Завжди виходить хрустка і смачна!