Інгредієнти:
- молоко тепле, 50 мл;
- борошно, 600 г;
- кефір, 200 г;
- яйце, 2 шт.;
- цукор, 3 ст.л.;
- дріжджі, 25 г;
- масло – 50 г;
- сіль, 0.5 ч.л.
Для змащування булочок візьміть жовтки – 2 шт., молоко 40 мл, кунжут і мак.
Процес приготування:
- Дріжджі змішуємо з теплим молоком, сіллю, цукром, яйцями і кефіром.
- Розтоплюємо масло вершкове, з’єднуємо з рештою маси.
- Борошно просіваємо і частинами вводимо в тісто, добре вимішуємо, накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1.5 години.
- Розкачуємо тісто і ріжемо його на трикутники, загортаємо рогалики.
- Деко застиляємо пергаментом і викладаємо рогалики, змащуємо збитими жовтками з молоком і посипаємо присипкою.
- Духовку розігріваємо до 1180 градусів і випікаємо до рум’яності.