
Дуже смачний пиріг на сковороді. Готується дуже просто, а виходить ніжний та ароматний пиріг. Те, що потрібно, до чаю для затишного сімейного вечора!
Продукти:
- 2 яйця;
- 200 мл кефіру;
- 300 г борошна;
- 1 ч. л. соди;
- 150 г цукру;
- 1 п ванільного цукру;
- 80 г вершкового масла;
- 50 г волоських горіхів;
- дрібка солі;
- 3 яблука.
Як готувати:
- Яблука миємо і видаляємо серцевину.
- Нарізаємо яблука на 8 частин.
- Сковорідку добре змащуємо вершковим маслом.
- Дно сковороди присипаємо 2 столовими ложками цукру.
- Викладаємо яблучні дольки.
- Готуємо тісто: у миску вбиваємо 2 яйця, додаємо дрібку солі.
- Додаємо 150 г цукру і пакетик ванільного цукру.
- Добре збиваємо суміш міксером. Додаємо 200 мл кефіру.
- Додаємо борошно і соду, ще раз добре перемішуємо.
- Додаємо у тісто розтоплене вершкове масло, подрібнені горіхи.
- Заливаємо тістом яблука, розрівнюємо.
- Накриваємо кришкою і ставимо на маленький вогонь.
- Готуємо 40 хвилин.
- Готовність пирога обов’язково перевіряємо сухою зубочисткою.