
Багато людей люблять ласувати пиріжками з ринку. Дійсно, краще купити, ніж весь вечір стояти біля плити. Але ми навіть не уявляємо, наскільки це небезпечно.
Лікарі стверджують, що вулична їжа дуже небезпечна. Ми не знаємо, як і з чого її готують. Якщо продукти не свіжі, олія змінюється раз в тиждень й сюди ще додати брудне робоче місце, то один пиріжок просто перетворюється в бомбу сповільненої дії.
Саме тому варто записати собі рецепт смачних пиріжків з м’ясом, які готувати не складно, але в їх якості та свіжості ви будете впевнені.
Домашні біляші з м’ясом
Тільки згадайте поїздки в село до бабусі, а в неї — ціла миска смачних соковитих пиріжків з різною начинкою. От і ви спробуйте зготувати це самостійно, адже такі біляші просто неймовірні. За цим рецептом ви отримаєте пухке тісто з хрусткою скоринкою.
Продукти:
- 1,5 кг пшеничного борошна;
- 500 мл води;
- 500 мл молока;
- 100 мл олії;
- 10 г сухих дріжджів;
- 1 ч. л. солі.
Для начинки:
- 1 кг свинини (можна взяти яловичину);
- 3 середніх цибулини;
- масло вершкове;
- сіль, перець – за смаком.
Як готувати:
- Підготуйте окремий посуд й змішайте в ньому воду та молоко. Цю суміш потрібно підігріти, підсолити й ще додати трішки рослинної олії.
- Борошно слід просіяти, змішати з дріжджами та молочною сумішшю. Після цього руками замісити еластичне тісто.
- Посудину з тістом накрити рушником або поліетиленом і залишити підійти на годину.
- Через м’ясорубку пропустити м’ясо та ріпчасту цибулю. Додати до фаршу трішки води, сіль та перець й все перемішати.
- Потім з тіста потрібно сформувати кульки й розкачати їх качалкою. На кожну викласти фарш.
- На сковороді потрібно розігріти рослинну олію та смажити біляші з двох сторін.
- Такі біляші чудово поєднуються зі склянкою томатного соку! Ваша сім’я буде задоволена.
Вже після першого приготування цих неймовірних біляшів, ви відмовитеся купляти їх в незрозумілих кіосках. Адже саме ці біляші так і будуть танути в роті і не залишають відчуття важкості.