
Для тіста нам потрібно:
- 250 г борошна
- 125 мл води
- 1 яйце
- 40 г цукру
- 15 мл олії
- 20 г масла
- 4 г сухих дріжджів
- Ванільний цукор
- Дрібка солі
Рецепт приготування:
- Теплу воду наливаємо в миску, додаємо близько 50 г борошна, сухі дріжджі і цукор.
- Добре розмішуємо і прибираємо в тепло на 20 хвилин.
- Маса повинна добре збільшиться в об’ємі за цей час.
- Додаємо сіль, вливаємо олію, масло розтоплене охолоджене, ванільний цукор, яйце, борошно, що залишилася і кожен раз розмішуєм. Тісто має вийти досить м’яким.
- Розкачуємо тісто в круглий пласт, ділимо на трикутники та на широкий край викладаємо вишню.
- Викладаємо готові булочки на деко, змащене олією, або застелене пергаментним папером та випікаємо в розігрітій духовці 30-35 хвилин при 180º.
- Готові булочки посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!
Рецепт та фото – Мар’яна Данилів
