Пухкі вареники за рецептом моєї бабусі. Обов’язково спробуйте!

Вареники є національною стравою українців. Є багато варіацій приготування тіста для них та величезний вибір начинки. Сьогодні ми навчимось робити мега пухкі вареники по-Яснозірськи за рецептом моєї бабусі.

Для вареників нам знадобиться:
– 100 г свіжих пресованих дріжджів або 26 г сухих
– 1200 г пшеничного борошна
– 2 ст. л. олії
– 400-600 г теплої води (стільки візьме тісто)
– сіль за смаком
– начинка за смаком

З цієї порції у нас вийшло 3 величезні миски вареників, ви можете зменшувати або збільшувати пропорції тіста, розділивши, наприклад, на 2 або 3 тощо.
❗️ВАЖЛИВО❗️
Такі пухкі вареники вийдуть ЛИШЕ якщо варити на пару. Час приготування 8-12 хв.

Процес приготування (відео):