
Дуже смачний пиріг, який можна приготувати і без міксера. Просто змішати всі інгредієнти виделкою або вінчиком. Пиріг виходить неймовірно смачним, тісто м’яке і ніжне, просочене ананасовим сиропом.
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури
Щоб приготувати пиріг з ананасами:
- Вершкове масло – 180 г
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 160 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Сіль – дрібка
- Борошно – 170 г
- Розпушувач – 10 г
- Консервовані ананаси (кільця) – 6-7 шт. + 2-3 ст.л. сиропу
- Сушена вишня (за бажанням) – 6-7 шт.
- Мед – 20 г (за бажанням можна полити ананаси перед викладанням тіста)
Процес приготування:
- Збити вершкове масло з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі буквально пару хвилин. По одному додати яйця.
- Змішати борошно з розпушувачем. Додати до рідких інгредієнтів, перемішати до однорідності.
- Форму (діаметром 21 см) змастити боки вершковим маслом, дно форми вистелити пергаментом. Викласти кільця ананасів, при необхідності їх можна злегка підрізати, щоб помістилися в форму всі 7 шт. У центр ананаса можна покласти сушену вишню. Також за бажанням можна зверху полити ананаси медом. Викласти зверху тісто, розрівняти.
- Випікати в духовці, заздалегідь прогрітій до 180 градусів, близько 40 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, вона повинна виходити повністю сухою, без залишків тіста.
- Коли пиріг вже готовий, робимо проколи зубочисткою по всій поверхні пирога і поливаємо його сиропом. Ми залишаємо у формі, поки пиріг охолоне до теплого стану.
- Перевертаємо пиріг на тарілку, можна подавати до чаю!
Смачного!