Пиріг на йогурті з чотирьох яєць, який просто тане в роті! Виходить смачним та пишним, як хмаринка!

Любите десерти, але не вживаєте борошняних виробів? В цьому рецепті немає ні борошна, ні манки. Але пиріг на йогурті виходить смачним та пишним, як хмаринка!

А причина проста – роздільне збивання яєчних білків і жовтків. Стійка піна захоплює дрібні бульбашки повітря. Потрапляючи в тісто, вони не встигають звільнитися і формують його пористу структуру.

Продукти:

  • 4 яйця;
  • 400 г грецького йогурту;
  • 100 г цукру;
  • 50 г крохмалю;
  • цедра лимона;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • цукрова пудра для прикраси.

Як готувати:

  1. Відділяємо білки від жовтків. Збиваємо жовтки і цукор.
  2. Додаємо до суміші йогурт, крохмаль і цедру лимона. Перемішуємо до однорідності.
  3. Збиваємо міксером яєчні білки до щільної піни. До речі, прискорити процес, збільшити обсяг і стабілізувати повітряну масу допоможе сік лимона. Як тільки білок почне пінитися, додай кілька крапель лимонного соку або лимонної кислоти на кінчику ножа.
  4. Додаємо збиті білки в миску з йогуртом і жовтками.
  5. Акуратно вимішуємо тісто.
  6. Беремо форму діаметром 20 см, застеляємо її пергаментним папером. Виливаємо в неї тісто.
  7. Розігріваємо духовку до 170 градусів. Випікаємо пиріг 45 хвилин.
  8. При бажанні можна прикрасити верхівку пирога цукровою пудрою.

Пиріг виходить дуже ніжним та ароматним. Кожен шматочок просто тане в роті.

 Джерело