Любите десерти, але не вживаєте борошняних виробів? В цьому рецепті немає ні борошна, ні манки. Але пиріг на йогурті виходить смачним та пишним, як хмаринка!
А причина проста – роздільне збивання яєчних білків і жовтків. Стійка піна захоплює дрібні бульбашки повітря. Потрапляючи в тісто, вони не встигають звільнитися і формують його пористу структуру.
Продукти:
- 4 яйця;
- 400 г грецького йогурту;
- 100 г цукру;
- 50 г крохмалю;
- цедра лимона;
- 1 ч. л. розпушувача;
- цукрова пудра для прикраси.
Як готувати:
- Відділяємо білки від жовтків. Збиваємо жовтки і цукор.
- Додаємо до суміші йогурт, крохмаль і цедру лимона. Перемішуємо до однорідності.
- Збиваємо міксером яєчні білки до щільної піни. До речі, прискорити процес, збільшити обсяг і стабілізувати повітряну масу допоможе сік лимона. Як тільки білок почне пінитися, додай кілька крапель лимонного соку або лимонної кислоти на кінчику ножа.
- Додаємо збиті білки в миску з йогуртом і жовтками.
- Акуратно вимішуємо тісто.
- Беремо форму діаметром 20 см, застеляємо її пергаментним папером. Виливаємо в неї тісто.
- Розігріваємо духовку до 170 градусів. Випікаємо пиріг 45 хвилин.
- При бажанні можна прикрасити верхівку пирога цукровою пудрою.
Пиріг виходить дуже ніжним та ароматним. Кожен шматочок просто тане в роті.