Пиріг “Райське яблучко”. М’який, ніжний повітряний десерт до чаю

Пиріг "Райське яблучко". М'який, ніжний повітряний десерт до чаю

Інгредієнти:

  • жовтки, 4 шт.;
  • цукор, 100 г;
  • дрібка солі та ваніліну;
  • борошно, близько 380 г;
  • розпушувач, 1 пакетик;
  • масло вершкове, 200 г;
  • сметана, 150 г.

Для приготування начинки:

  • яблука, 6 шт.;
  • цукор та кориця по 1 ч.л.;
  • білки, 6 шт.;
  • сік лимона, 1 ст.л.;
  • цукор, 120 г;
  • крохмаль, 30 г.

Процес приготування:

  1. Просіяне борошно змішуємо із сіллю та цукром. Натираємо холодне вершкове масло і перетираємо все в крихту.
  2. Всипаємо розпушувач, ванілін до смаку, додаємо жовтки і сметану, вимішуємо м’яке тісто.
  3. Ділимо на дві частини і меншу відправляємо в морозильну камеру на 40 хвилин.
  4. Білки змішуємо із соком лимона та збиваємо.
  5. Частинами додаємо цукор і збиваємо пишну та густу масу.
  6. Форму застеляємо пергаментом, викладаємо тісто, формуємо бортики.
  7. Кладемо шматочки яблук, присипаємо цукром і корицею і зверху заливаємо збитою білковою масою, розрівнюємо.
  8. Натираємо другий шматочок тіста.
  9. Випікаємо пиріг при 180 градусах близько 20-30 хвилин.

Пиріг виходить просто чудовим, ніжним і м’яким, з повітряним безе та неймовірним яблучним ароматом.

Пиріг "Райське яблучко". М'який, ніжний повітряний десерт до чаю