
Інгредієнти:
- жовтки, 4 шт.;
- цукор, 100 г;
- дрібка солі та ваніліну;
- борошно, близько 380 г;
- розпушувач, 1 пакетик;
- масло вершкове, 200 г;
- сметана, 150 г.
Для приготування начинки:
- яблука, 6 шт.;
- цукор та кориця по 1 ч.л.;
- білки, 6 шт.;
- сік лимона, 1 ст.л.;
- цукор, 120 г;
- крохмаль, 30 г.
Процес приготування:
- Просіяне борошно змішуємо із сіллю та цукром. Натираємо холодне вершкове масло і перетираємо все в крихту.
- Всипаємо розпушувач, ванілін до смаку, додаємо жовтки і сметану, вимішуємо м’яке тісто.
- Ділимо на дві частини і меншу відправляємо в морозильну камеру на 40 хвилин.
- Білки змішуємо із соком лимона та збиваємо.
- Частинами додаємо цукор і збиваємо пишну та густу масу.
- Форму застеляємо пергаментом, викладаємо тісто, формуємо бортики.
- Кладемо шматочки яблук, присипаємо цукром і корицею і зверху заливаємо збитою білковою масою, розрівнюємо.
- Натираємо другий шматочок тіста.
- Випікаємо пиріг при 180 градусах близько 20-30 хвилин.
Пиріг виходить просто чудовим, ніжним і м’яким, з повітряним безе та неймовірним яблучним ароматом.