Якщо хочете урізноманітнити повсякденне меню і при цьому приємно здивувати домашніх, приготуйте їм пиріг з грибами в духовці. Цей відкритий пиріг у Франції звуть Тартом, адже саме французьке місто Нансі – батьківщина цієї випічки.
Пиріг готується без особливих зусиль. Продукти чудово поєднуються, тому стане прекрасним обідом, вечерею або навіть сніданком. Та й на свята він теж буде дуже до речі. Універсальна страва на всі випадки життя!
Для основи:
- 450 г картоплі;
- 60 г сиру;
- 1 яйце;
- 50 г борошна.
Для начинки:
- 600 г грибів;
- 180 г сметани;
- 2 яйця;
- 1 цибулина;
- 3 ст. л. олії;
- 15 г вершкового масла;
- сіль, перець – за смаком.
Як готувати:
- Картоплю почистіть, розріжте навпіл, залийте водою і відваріть до повної готовності.
- Гриби вимийте, почистіть і наріжте пластинками.
- Цибулю почистіть і наріжте півкільцями.
- На розігрітій сковороді з олією і вершковим маслом обсмажте печериці з двох сторін на сильному вогні.
- Під час смаження додайте сіль і чорний перець.
- Згодом додайте цибулю і також обсмажте його до золотистого кольору.
- Готову картоплю потрібно перетерти в пюре. Додайте яйце, тертий сир, сіль і перець. Гарненько все перемішайте, а потім додайте борошно.
- Замісіть тісто. Воно повинно вийти м’яким.
- Для приготування начинки до грибів з цибулею додайте збиті яйця, сметану, сіль і перець за смаком. Ретельно все перемішайте.
- Форму для випікання змастіть невеликим шматочком вершкового масла, а потім викладіть тісто в форму, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні.
- Вологими руками зробіть з тіста бортики.
- Зверху викладіть грибну начинку.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин.
Пиріг готовий. Він виходить дуже смачний та ароматний. Спробуйте, вам сподобається!