Пиріг з грибами у духовці — дуже простий бабусин рецепт

Якщо хочете урізноманітнити повсякденне меню і при цьому приємно здивувати домашніх, приготуйте їм пиріг з грибами в духовці. Цей відкритий пиріг у Франції звуть Тартом, адже саме французьке місто Нансі – батьківщина цієї випічки.

Пиріг готується без особливих зусиль. Продукти чудово поєднуються, тому стане прекрасним обідом, вечерею або навіть сніданком. Та й на свята він теж буде дуже до речі. Універсальна страва на всі випадки життя!

Для основи: 

  • 450 г картоплі;
  • 60 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 50 г борошна.

Для начинки: 

  • 600 г грибів;
  • 180 г сметани;
  • 2 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 3 ст. л. олії;
  • 15 г вершкового масла;
  • сіль, перець – за смаком.

Як готувати:

  1. Картоплю почистіть, розріжте навпіл, залийте водою і відваріть до повної готовності.
  2. Гриби вимийте, почистіть і наріжте пластинками.
  3. Цибулю почистіть і наріжте півкільцями.
  4. На розігрітій сковороді з олією і вершковим маслом обсмажте печериці з двох сторін на сильному вогні.
  5. Під час смаження додайте сіль і чорний перець.
  6. Згодом додайте цибулю і також обсмажте його до золотистого кольору.
  7. Готову картоплю потрібно перетерти в пюре. Додайте яйце, тертий сир, сіль і перець. Гарненько все перемішайте, а потім додайте борошно.
  8. Замісіть тісто. Воно повинно вийти м’яким.
  9. Для приготування начинки до грибів з цибулею додайте збиті яйця, сметану, сіль і перець за смаком. Ретельно все перемішайте.
  10. Форму для випікання  змастіть невеликим шматочком вершкового масла, а потім викладіть тісто в форму, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні.
  11. Вологими руками зробіть з тіста бортики.
  12. Зверху викладіть грибну начинку.
  13. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин.

Пиріг готовий. Він виходить дуже смачний та ароматний. Спробуйте, вам сподобається!

За матеріалами.