
СИРНИЙ ПИРІГ
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно – 400 г
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 80 г
- Вершкове масло – 180 г
- Цедра 1 лимона
- Сіль – щіпка
- Сода – 0.5 ч. ложки, або розпушувач – 10 г
Начинка:
- Сир – 720 г
- Цукор – 130 г
- Ванілін 1.5 г
- Сметана – 200 г
- Яйця – 4 шт.
- Крохмаль – 60 г
Випікати при 180º – 35 хвилин
Розмір форми 36 * 24
Процес приготування:
- Яйця збиваємо з цукром і сіллю, перемішуємо.
- Розм’якшуємо вершкове масло. Змішуємо масу з маслом і додаємо цедру лимона.
- Вводимо сметану і перемішуємо.
- Додаємо соду або розпушувач.
- Борошно просіваємо і всипаємо в масу. Вимішуємо тісто.
- Ділимо тісто на 2 частини, одну відправляємо в пакеті в морозильну камеру на 30 хвилин.
- Другу частину розгортаємо на аркуші пергаменту і перекладаємо в форму. Формуємо з тіста бортики.
- Сир змішуємо з іншими інгредієнтами і викладаємо на тісто в формі.
- Зверху натираємо тісто, що залишилося.
- Випікаємо близько 30 – 35 хвилин при 180 градусах.
- Виймаємо пиріг з форми, даємо охолонути і посипаємо цукровою пудрою.
Пиріг виходить дуже м’яким, з лимонним смаком і ароматом. Спробуйте!
https://youtu.be/DPpp8nETf0Y