Пиріг з вишнею: покроковий рецепт з фото

Такий вишневий пиріг відмінно підійде для чаювань з близькими людьми. Величезний плюс цього пирога в тому, що готується він з підручних інгредієнтів і дуже швидко!

Інгредієнти для приготування:



Для тіста:

  • Вершкове масло – 200 г;
  • Борошно – 3 склянки;
  • Кефір – 1 склянка;
  • Розпушувач – 1 ч.л;
  • Сіль – щіпка;
  • Ванілін – 10 г;

Для начинки:

  • Вишня – 500 г, без кісточок;
  • Цукор – 1/2 склянки;

Рецепт приготування:

  1. Просій борошно в миску. Додай сіль, розпушувач і перемішай. Потім поклади розм’якшене масло, перетри його з борошном, додай кефір і заміси тісто.
  2. Розкачай тоненько тісто. Його товщина повинна бути приблизно 3 міліметри. Розріж на смужки. Довжина 20-30 сантиметрів, ширина 7-8.
    Виклади вишні по середині в ряд, як на фото. Посип цукром і «зроби ковбаску».
  3. Склади рулетики спіраллю в форму і випікай при 180 ° приблизно 40 хвилин.
  4. Дістань з форми, коли охолоне, присип цукровою пудрою.
  5. Також можна в кожен рулетик класти свою начинку (абрикоси, яблука, горіхи). Цей вишневий пиріг виходить в розрізі дуже незвичайний!

Читайте також: Заготовки з вишні на зиму: компот, варення, соус, джем. Рецепти консервації

Джерело