
Тісто на кефірі готується миттєво, виходить ніжним і м’яким. Вже через 20 хвилин смачні пиріжки будуть на столі.
Список інгредієнтів:
- Кефір – 250 мл
- Борошно – 400 г
- Яйце – 1 шт.
- Рослинна олія – 20 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Сода – ½ ч. л.
Для начинки знадобиться:
- Картопля – 5-6 шт.
- Плавлені сирки – 2 шт.
- Зелень – за смаком
- Вершкове масло – 30 г
- Цибуля – 1 шт.
Рецепт приготування:
- У мисці змішати кефір, цукор, сіль, соду і яйце.
- Через 2-3 хвилини додайте рослинну олію, порціями просіяти борошно. Замісити однорідне тісто. Виходить еластичним і трохи липне до рук.
- Картоплю відварити.
- Цибулю дрібно нарізати, обсмажити на сковороді з маслом до золотистого кольору.
- Зелень подрібнити, плавлені сирки натерти на тертці.
- Картоплю розім’яти з вершковим маслом. Додати цибулю, зелень і плавлений сир. Перемішати.
- Тісто розділити на 10 кульок. Кожен розкачати в невелике коло, покласти 1 ст. л. начинки, сформувати пиріжки. Потім перевернути швом вниз, і за допомогою качалки розкачати в тонкий корж.
Смажити пиріжки на рослинній олії на середньому вогні до золотистого кольору з кожного боку. Смачного!
