Пиріжки на кефірі за 20 хвилин — виходять тонкими, але великими

Пиріжки на кефірі за 20 хвилин — виходять тонкими, але великими
Пиріжки на кефірі за 20 хвилин — виходять тонкими, але великими

Тісто на кефірі готується миттєво, виходить ніжним і м’яким. Вже через 20 хвилин смачні пиріжки будуть на столі.

Список інгредієнтів:

  • Кефір – 250 мл
  • Борошно – 400 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Рослинна олія – 20 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Сода – ½ ч. л.

Для начинки знадобиться:

  • Картопля – 5-6 шт.
  • Плавлені сирки – 2 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Вершкове масло – 30 г
  • Цибуля – 1 шт.

Рецепт приготування:

  1. У мисці змішати кефір, цукор, сіль, соду і яйце.
  2. Через 2-3 хвилини додайте рослинну олію, порціями просіяти борошно. Замісити однорідне тісто. Виходить еластичним і трохи липне до рук.
  3. Картоплю відварити.
  4. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити на сковороді з маслом до золотистого кольору.
  5. Зелень подрібнити, плавлені сирки натерти на тертці.
  6. Картоплю розім’яти з вершковим маслом. Додати цибулю, зелень і плавлений сир. Перемішати.
  7. Тісто розділити на 10 кульок. Кожен розкачати в невелике коло, покласти 1 ст. л. начинки, сформувати пиріжки. Потім перевернути швом вниз, і за допомогою качалки розкачати в тонкий корж.

Смажити пиріжки на рослинній олії на середньому вогні до золотистого кольору з кожного боку. Смачного!

Пиріжки на кефірі за 20 хвилин — виходять тонкими, але великими
Пиріжки на кефірі за 20 хвилин — виходять тонкими, але великими