
Пиріжки зі сливами на сирному тісті. Рецепт простий, швидкий і бюджетний. Пиріжки виходять смачними. Навіть тим, хто не любить сир – сподобаються. Пиріжки з сирного тіста можна випікати і смажити.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для тіста:
- Борошно – 250-300 г;
- Сир – 200 г;
- Вершкове масло – 75 г;
- Цукор – 75 г;
- Куряче яйце – 1 шт.;
- Розпушувач тіста – 10 г;
- Ванільний цукор – ½ ч. ложки;
- Сіль – ¼ ч. ложки.
Для начинки:
- Слива – 300-350 г;
- Цукор – 30 г;
- Куряче яйце – 1 шт.
Процес приготування:
- Змішати просіяне борошно, розпушувач тіста і сіль.
- В окрему миску викласти м’яке вершкове масло, сир, цукор, ванільний цукор і яйце. Все перемішати занурювальним блендером до однорідного стану.
- Додати борошняну суміш і замісити м’яке тісто, яке не липне до рук. Дати тісту відпочити 10-15 хвилин.
- Сливу очистити від кісточки і кожну половинку порізати на 6-8 часточок, в залежності від розміру слив.
- Тісто розділити на дві частини. Кожну скачати в ковбаску і розділити на однакові шматочки, приблизно по 30-35 г кожен.
- З кожного шматочка руками сформувати коржик, в центр вкласти ½ ч. ложки цукру і кілька шматочків сливи.
- Защипнути краї пиріжка.
- Перекласти пиріжки швом вниз на деко, застелене пергаментом.
- Кожен пиріжок змастити яйцем.
- Випікати в розігрітій духовці до 190 градусів 20-25 хвилин. Час випічки регулюйте по вашій духовці. Пиріжки повинні стати рум’яними і злегка збільшитися.
Всім приємного чаювання!