«Пишні» оладки на гарячому кефірі як дріжджові. Оладки виходять ЗАВЖДИ пишними

«Пишні» оладки на гарячому кефірі як дріжджові. Оладки виходять ЗАВЖДИ пишними
«Пишні» оладки на гарячому кефірі як дріжджові. Оладки виходять ЗАВЖДИ пишними

Навіть здається, що у складі є дріжджі, хоча їх там навіть близько немає. Проте смак набагато ніжніший, а консистенція легша, ніж у дріжджових оладок. Що ж до тіста, то воно і дійсно «пишне», здається, що ніби «дихає»!

Інгредієнти:

  • 0,5 л кефіру (можна будь-якої жирності, бажано не надто свіжого),
  • дрібка солі,
  • 3-4 ст. л. цукру,
  • 1 яйце,
  • до 3 склянок борошна,
  • 1 ч. л. соди без верху,
  • 1-2 жмені родзинок та кураги
  • ванілін.

Приготування:

  1. Кефір нагріти, щоб був гарячим (це важливо!).
  2. Додати дрібку солі, цукор і ванілін. Яйце окремо ретельно перемішати.
  3. Вилити яйце у суміш із кефіромПоступово ввести борошно й вінчиком добре вимісити, що тісто було, як густа сметана. Додати сухофрукти й наприкінці всипати соду.
  4. Знову ретельно перемішати.
    «Пишні» оладки на гарячому кефірі як дріжджові. Оладки виходять ЗАВЖДИ пишними
    «Пишні» оладки на гарячому кефірі як дріжджові. Оладки виходять ЗАВЖДИ пишними

     

  5. Випікати на добре розігрітій сковорідці з обох боків на середньому вогні.
  6. Викладати готові оладки краще на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
  7. Ось такі товстенькі красунчики виходять:
    «Пишні» оладки на гарячому кефірі як дріжджові. Оладки виходять ЗАВЖДИ пишними
    «Пишні» оладки на гарячому кефірі як дріжджові. Оладки виходять ЗАВЖДИ пишними
    «Пишні» оладки на гарячому кефірі як дріжджові. Оладки виходять ЗАВЖДИ пишними
    «Пишні» оладки на гарячому кефірі як дріжджові. Оладки виходять ЗАВЖДИ пишними

     

Якщо ви намагаєтеся їсти менше смаженого й жирного, то такі оладки можна смажити практично БЕЗ олії. Просто додайте в тісто 1 ст. л. рафінованої соняшникової олії (вона зовсім не відчуватиметься, є навіть плюс – оладки довше зберігатимуть свіжість). А на сковорідку налийте крапельку олії, розміром із 10 копійок, розмастіть її силіконовим пензликом по всій поверхні, заходячи трохи і на боки. Потім розігрійте пательню й смажте оладки. Більше змащувати її не потрібно буде. Так оладки виходять не жирні, м’які й пухнасті, і не такі шкідливі.

«Пишні» оладки на гарячому кефірі як дріжджові. Оладки виходять ЗАВЖДИ пишними
«Пишні» оладки на гарячому кефірі як дріжджові. Оладки виходять ЗАВЖДИ пишними

Джерело