Раз яйце, два яйце: 10 рецептів простих та смачних яєчних салатів

Раз яйце, два яйце: 10 рецептів простих та смачних яєчних салатів
Раз яйце, два яйце: 10 рецептів простих та смачних яєчних салатів

10 рецептів яєчних салатів, які швидко готуються з найпростіших і доступних продуктів. Ці страви стануть відмінним доповненням будь-якого святкового столу та урізноманітнять ваше щоденне меню.

Рецепти салатів з яйцями

Яйця – настільки універсальний продукт, що з них готують і закуски, і салати, і смачну випічку.

Салат із зеленою цибулею

Складові:

  • 4 яйця
  • 4 ст. л. сметани
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • сіль і перець

Приготування:

  1. Яйця відваріть круто, остудіть і очистьте від шкаралупи. Цибулю дрібно покришите.
  2. Висипте все в салатник, заправте сметаною, додайте спеції й добре перемішайте. Готовий салат відразу подавайте до столу.

Салат з кукурудзою і яйцем

Складові:

  • 4 яйця
  • 200 г консервованої кукурудзи
  • 150 г твердого сиру
  • 4 ст. л. майонезу

Приготування:

  1. Сир натріть на великій тертці, з кукурудзи злийте рідину, а яйця відваріть круто, очистьте від шкаралупи і поріжте кубиками.
  2. Всі інгредієнти змішайте в глибокому салатнику, заправте майонезом і перемішайте. Готову страву можна відразу подавати до столу.

Салат з плавлених сирків

Складові:

  • 4 яйця
  • 2 плавлених сирки
  • 3 зуб. часнику
  • 4 ст. л. майонезу
  • сіль і перець

Приготування:

  1. Зварені круто яйця і плавлені сирки натріть на дрібній тертці.
  2. Викладіть інгредієнти в глибоку тарілку, посоліть, поперчіть, додайте майонез і пропущений через прес часник. Все ретельно замішайте до утворення однорідної маси. Готовий салат можна подавати як окрему страву, намазку для тостів або використовувати в якості начинки для тарталеток.

Салат з помідорами і яйцями

Складові:

  • 3 яйця
  • 3 помідори
  • 1 цибуля
  • 3 ст. л. сметани
  • пучок кропу
  • 0,5 ч. л. сушеного часнику (за бажанням)
  • сіль і перець

Приготування:

  1. Томати та готові яйця наріжте великими кубиками. Цибулю і кріп покришіть якомога дрібніше.
  2. Інгредієнти з’єднайте в посуді, заправте сметаною, спеціями і додайте сушений часник. Все добре перемішайте. За бажанням, перед подачею на стіл можете додати в салат грінки або сухарики.

Американський салат:

Складові:

  • 3 яйця
  • 2 стебла селери
  • 2 пучки кропу
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 2 ст. л. майонезу
  • 1 ст. л. діжонської гірчиці
  • 1 маринований огірок
  • 0,5 ч. л. паприки
  • чорний перець

Приготування:

  1. Огірок, стебла селери, зелену цибулю і кріп дрібно покришите.
  2. Яйця, зварені круто, поріжте кубиками й змішайте із зеленню та овочами.
  3. Додайте до інгредієнтів спеції, майонез, гірчицю і все ретельно перемішайте. Готовий салат подають до столу з крекерами, чипсами або хлібом для сендвічів.

Салат з яйцем і шинкою

Складові:

  • 5 яєць
  • 500 г шинки
  • 1 болгарський перець
  • 1 огірок
  • 200 г консервованої кукурудзи
  • 1 пучок кропу
  • 3 ст. л. майонезу
  • сіль і перець

Приготування:

  1. Болгарський перець і огірок помийте і поріжте соломкою. Кріп дрібно покришіть, а з кукурудзи злийте рідину.
  2. Зварені круто яйця поріжте невеликими кубиками й з’єднайте з іншими інгредієнтами. Додайте до них спеції, майонез і замішайте. Готовий салат відразу можна подавати до столу.

Салат з авокадо і яйцем

Складові:

  • 5 яєць
  • 1 авокадо
  • 1 червона цибуля
  • 2 ст. л. йогурту
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • сіль і перець

Приготування:

  1. Яйця залийте водою і відваріть до повної готовності.
  2. Щоб зробити заправку, змішайте йогурт, гірчицю, лимонний сік і спеції.
  3. Цибулю очистьте і дрібно наріжте. Очищені авокадо і яйця поріжте середніми кубиками.
  4. Всі інгредієнти з’єднайте в глибокій ємності та змішайте з заправкою. Потім дайте салату трохи настоятися. Готову страву подавайте в тарталетках або на листках зеленого салату.

Салат з креветками

Складові:

  • 3 яйця
  • 500 г креветок
  • 1 огірок
  • 3 ст. л. сметани
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 1 пучок кропу
  • сіль і перець

Приготування:

  1. Яйця зваріть круто, а креветки – до повної готовності. І те, і інше очистьте і дайте охолонути.
  2. Огірок наріжте соломкою, яйця – кубиками, а кріп дрібно покришіть.
  3. Змішайте всі інгредієнти, додайте до них спеції, сметану, гірчицю і лимонний сік. Подавати готовий салат можна на крекерах, в тарталетках або в порційних салатниках.

Салат з омлетом і морквою

Складові:

  • 4 яйця
  • 250 г моркви
  • 200 г консервованої кукурудзи
  • 1 ст. л. борошна
  • 3 ст. л. майонезу
  • 50 мл соняшникової олії
  • сіль

Приготування:

  1. Яйця вбийте в глибоку тарілку, посоліть їх і збийте за допомогою віночка. Потім додайте борошно і замішуйте, поки не розчиняться всі грудочки. З отриманої суміші на рослинній олії в пательні спечіть тонкі млинці.
  2. У великому салатнику змішайте моркву, тонко порізані млинці, кукурудзу і заправте все майонезом. Щоб зробити салат більш ситним, можна додати в нього копчену курячу грудку або шинку.

Салат з омлетом і куркою

Складові:

  • 5 яєць
  • 300 г курячого філе
  • 1 червона цибуля
  • 200 г консервованого горошку
  • 1 зуб. часнику
  • 3 ст. л. майонезу
  • 50 мл соняшникової олії
  • сіль і перець

Приготування:

  1. Куряче філе промийте, залийте холодною, злегка підсоленою водою і варіть до готовності. Потім витягніть і дайте повністю охолонути.
  2. Окремо збийте яйця зі спеціями й з кожного посмажте тонкий млинець.
  3. М’ясо і млинці поріжте тонкою соломкою, а цибулю – півкільцями. З консервованого горошку злийте рідину.
  4. Всі інгредієнти з’єднайте в глибокій мисці, додайте майонез, спеції та подавайте до столу. За бажанням, можете порізати в салат ще мариновані гриби.

За матеріалами