Яєчний бісквіт виходить завжди. Він прекрасно згортається і не ламається. Яйця надають бісквіту красивого золотистого кольору. В якості начинки підійде будь-яке варення або джем. При бажанні ви можете приготувати смачний крем.
Інгредієнти:
- яйця – 5 шт.
- цукор – 120 г
- сіль – дрібка
- пшеничне борошно – 90 г
- розпушувач – 2 г
- соняшникова олія – 50 мл
- молоко – 50 мл
- варення або крем – за смаком
Рецепт приготування бісквітного рулету
- Відокремте жовтки від білків, додайте дрібку солі і збийте в пишну піну за допомогою міксера. Всипте 50 г цукру і продовжуйте збивати. Маса повинна збільшитися вдвічі.
- У глибокій мисці збийте білки протягом 1 хвилини. Розділіть цукор, що залишився на 3 частини і поступово додайте в білок, продовжуючи збивати до отримання стійких піків.
- Введіть жовтки, акуратно перемішуючи масу силіконової лопаткою за годинниковою стрілкою. Додайте просіяне борошно і розпушувач.
- З’єднайте молоко і соняшникову олію. Додайте в суміш кілька ложок яєчного тіста, перемішайте, а потім вилийте до решти тіста і змішайте до однорідності.
- Викладіть тісто на деко, застелене пергаментним папером. Рівномірно розподіліть і випікайте 30 хвилин при температурі 170 градусів.
- Ще гарячий бісквіт покладіть на чистий пергаментний папір і зніміть той, на якому він випікався. Зробіть кілька неглибоких надрізів на поверхні, змастіть кремом і загорніть щільний рулет. Коли охолоне, відправте на 1 годину в холодильник.