Інгредієнти:
- 5 кг помідорів
- 5 шт. болгарських перців
- сіль 0.5 ст. л. (18 г)
- цукор 1 ст. л. (25 г)
- чорний перець – 1/3 ч. л.
- паприка 1 ч. л.
Процес приготування:
- Беремо стиглі помідори і болгарський перець, ріжемо на шматочки та все пропускаємо через дрібну решітку м’ясорубки. Виливаємо в посуд з товстим дном або антипригарним покриттям, ставимо на плиту.
- Як тільки почине закипати, опускаємо сито в центр, там з’являється сік-водичка ми її забираємо ополоником, буде приблизно 3,5 літри соку. Прибираємо ситечко, потрібно ще проварювати томатну пасту хвилин 20.
- Всипаємо сіль, цукор, чорний перець і паприку. Тепер все потрібно ретельно перебити блендером до однорідної консистенції. Далі проварити ще 10 хвилин.
- Є кілька способів зберігання:
- Киплячу томатну пасту розкладаємо по банках, випускаємо повітря, накладаємо пасту доверху і закриваємо.
- Беремо кондитерський мішок, перекладаємо в нього гарячу томатну пасту і розкладаємо її по силіконових формочках. В кожну силіконову формочку поміщається від 65 до 90 грамів. І відправляємо в морозильну камеру.
- Або розкласти томатну пасту по маленьких пакетиках.
https://youtu.be/IHJfT99ls78