Рецепт домашнього печива «Твікс»: нарізаю, як хочу, потім подаю до чаю. Чудово!

Рецепт домашнього печива «Твікс»: нарізаю, як хочу, потім подаю до чаю. Чудово!
Рецепт домашнього печива «Твікс»: нарізаю, як хочу, потім подаю до чаю. Чудово!

Домашні ласощі смачніші і корисніші, ніж магазинні. Сьогодні ми розповімо, як приготувати домашнє печиво «Твікс». Його оцінять і діти, і дорослі.

 Продукти:

  • 1 скл. борошна;
  • 110 г масла;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 380 г згущеного молока;
  • 200 г молочного шоколаду;
  • сіль.

Як готувати:

  1. Від білків відокремте жовтки. Борошно просійте через сито в миску, додайте туди цукор і сіль. Кубик замороженого масла (80 г) поріжте гострим ножем на дошці.
  2. Потім поступово висипте борошно з добавками. Коли утворюється велика крихта, додайте до неї жовтки. Замісіть тісто.
  3. Далі додайте до нього сметану. Продовжуйте місити. У вас повинно вийти густе і розсипчасте тісто. Воно буде неоднорідним і буде добре ліпитися.
  4. Прямокутну форму вистеліть пергаментом, по ньому розрівняйте тісто. Поставте форму в холодильник на 30 хвилин.
  5. Випікайте корж в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.
  6. Коли тісто стане світло-золотистим, дістаньте його з духовки. Поки воно охолоджується, готуйте карамель. Перелийте згущене молоко в каструлю з товстими стінками. Туди ж – залишки масла.
  7. Варіть згущене молоко, помішуючи силіконовою лопаткою, до утворення світлого карамельного кольору. Вона повинна стати густішою, більш тягучою. На це піде хвилин 20.
  8. Готову карамель акуратно, але швидко нанесіть на пісочний корж. Розрівняйте і залиште остигати. Тим часом приготуйте глазур. Шоколад слід дробити, а потім перекласти в ємність.
  9. Розтопіть шоколад на водяній бані, постійно помішуючи лопаткою. На це піде хвилини 3, не більше. Коли шоколад повністю розтане, полийте ним корж. Розрівняйте глазур по всій поверхні. Поставте десерт у холодильник мінімум на 2 години.
  10. Розділіть його на маленькі порції та подавайте до столу.

Неодмінно приготуйте цей ніжний та ароматний десерт. Результат приємно потішить!

За матеріалами.