
Домашні ласощі смачніші і корисніші, ніж магазинні. Сьогодні ми розповімо, як приготувати домашнє печиво «Твікс». Його оцінять і діти, і дорослі.
Продукти:
- 1 скл. борошна;
- 110 г масла;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. сметани;
- 380 г згущеного молока;
- 200 г молочного шоколаду;
- сіль.
Як готувати:
- Від білків відокремте жовтки. Борошно просійте через сито в миску, додайте туди цукор і сіль. Кубик замороженого масла (80 г) поріжте гострим ножем на дошці.
- Потім поступово висипте борошно з добавками. Коли утворюється велика крихта, додайте до неї жовтки. Замісіть тісто.
- Далі додайте до нього сметану. Продовжуйте місити. У вас повинно вийти густе і розсипчасте тісто. Воно буде неоднорідним і буде добре ліпитися.
- Прямокутну форму вистеліть пергаментом, по ньому розрівняйте тісто. Поставте форму в холодильник на 30 хвилин.
- Випікайте корж в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.
- Коли тісто стане світло-золотистим, дістаньте його з духовки. Поки воно охолоджується, готуйте карамель. Перелийте згущене молоко в каструлю з товстими стінками. Туди ж – залишки масла.
- Варіть згущене молоко, помішуючи силіконовою лопаткою, до утворення світлого карамельного кольору. Вона повинна стати густішою, більш тягучою. На це піде хвилин 20.
- Готову карамель акуратно, але швидко нанесіть на пісочний корж. Розрівняйте і залиште остигати. Тим часом приготуйте глазур. Шоколад слід дробити, а потім перекласти в ємність.
- Розтопіть шоколад на водяній бані, постійно помішуючи лопаткою. На це піде хвилини 3, не більше. Коли шоколад повністю розтане, полийте ним корж. Розрівняйте глазур по всій поверхні. Поставте десерт у холодильник мінімум на 2 години.
- Розділіть його на маленькі порції та подавайте до столу.
Неодмінно приготуйте цей ніжний та ароматний десерт. Результат приємно потішить!