РЕЦЕПТ: Дріжджові рогалики на молоці: м’які, пухкі, ароматні, довго не черствіють

РЕЦЕПТ: Дріжджові рогалики на молоці: м’які, пухкі, ароматні, довго не черствіють
РЕЦЕПТ: Дріжджові рогалики на молоці: м’які, пухкі, ароматні, довго не черствіють

Цю випічку можна робити з начинкою з повидла, маку, горіхів, а можна й без неї.

Рогалики з дріжджового тіста

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 2 ч. л. сухих дріжджів
  • 5 ст. л. цукру
  • 2 яйця
  • 75 г вершкового масла
  • 200 мл молока
  • 0,5 ч. л. солі
  • 2 ст. л. насіння кунжуту
  • 100 г повидла для начинки

Приготування

1. Змішайте тепле молоко, дріжджі, столову ложку цукру і дві столові ложки борошна. Залиште, щоб дріжджі активувалися.

2. Просійте в миску борошно, додайте цукор, що залишився, сіль, збите яйце і дріжджову масу. Замісіть тісто.

3. В кінці замішування додайте масло. Ретельно вимісіть тісто. Залиште тісто на 1 годину для підйому.

4. Готове тісто розділіть на 12 шматочків. Скачайте з кожного кульку, накрийте рушником і дайте постояти ще 10 хвилин.

5. Розкачайте кожну кульку у витягнуту смужку, завдовжки трохи більше долоні.

6. Покладіть на один край ложку начинки і притисніть краї, щоб повидло не витекло.

7. Зробіть з іншого краю чотири прорізи і сформуйте рогалик.

8. Перенесіть усі рогалики на застелене пергаментом деко і залиште хвилин на 15-20, щоб рогалики підійшли.

9. Змастіть рогалики збитим яйцем.

10. Посипте насінням кунжуту (за бажанням – цукром або маком).

11. Запікайте 20-25 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.

12. От і все, рогалики з повидлом з дріжджового тіста готові. Смачного!

Джерело