Рецепт дуже смачної і запашної скумбрії з приголомшливою начинкою під сирною скоринкою

Рецепт дуже смачної і запашної скумбрії з приголомшливою начинкою під сирною скоринкою
Рецепт дуже смачної і запашної скумбрії з приголомшливою начинкою під сирною скоринкою

Скумбрія займає третє місце серед найбільш корисних риб. Вона містить безліч необхідних речовин для людського організму. У скумбрії дуже виражений насичений смак, тому вона виходить надзвичайно смачною. А фарширована овочевою начинкою вона вийде просто чудовою!

Щоб приготувати скумбрію візьміть наступні продукти:

  • вам знадобиться скумбрія свіжоморожена, приблизно 300-500 грам;
  • свіжі шампіньйони – 200 г;
  • сир твердих сортів – 100-130 г;
  • морквина – 1 штучка;
  • часник 3 зубчики;
  • ріпчаста цибуля – 1 штучка;
  • сік лимона – 1 ч. Л .;
  • сметана – 1 ст. л .;
  • олія – 60 мл;
  • чорний перець, зелень і сіль в залежності від смакових уподобань.

Спосіб приготування неймовірно смачною і ароматною скумбрії

Дістаньте скумбрію заздалегідь, щоб вона розморозилася. Зробіть розріз уздовж одного плавця рибки. З іншого боку, де знаходиться другий плавець, також зробіть розріз. Так ви зможете видалити хребет, просто обріжте його біля хвоста і голови, а потім витягніть.

Далі видаліть у скумбрії нутрощі, чорну плівку (вичистіть її повністю, а то риба буде гірчити), позбудьтеся від всіх кісток і гарненько вимий філе.

Збризніть рибку соком лимона, натріть сіллю і перчиком.

Змішайте олію (найкраще оливкову) з сіллю і видавіть часничок. Отриманою сумішшю змастіть скумбрію, тільки зовні. Залиште рибу ненадовго, щоб замаринувалася.

В цей час займіться начинкою. Для цього наріжте дрібненько цибулю, натріть моркву і поріжте маленькими шматочками грибочки.

Розігрійте сковорідку і викладіть на неї овочі. Додайте сметану, посоліть, поперчіть і перемішайте. Тушкуйте на невеликому вогні.

Візьміть деко і перекладіть на нього скумбрію. У розрізи покладіть приготовлену начинку і скріпіть дерев’яною шпажкою у хвоста, риба повинна прийняти форму човники.

Натріть сир і дрібненько наріжте зелень (якщо хочете). Присипте скумбрію сиром і зеленню.

Надішліть деко з рибкою в попередньо розігріту духовку. Готуйте 20-30 хвилин при 190 °.

Джерело