Коли настає сезон збору картоплі, серед врожаю завжди попадається дуже багато дрібної. Колись таку картоплю віддавали свиням. Але, в кого їх не було, дуже смачно готували її для себе. До речі, в Європі дрібна картопля є дуже дорогою.
Ми ж вирішили приготувати картоплю в казані з приправами та ковбаскою. Для цього вибрали найдрібнішу картопельку, добряче її промили та обсушили. Набрали різноманітних спецій, цибулі та моркви, і вирушили у гори, ближче до природи.
Таку дрібну картоплю можна легко приготувати не лише в казані, але й у себе на кухні. Смак її просто неймовірний.
Інгредієнти для приготування картоплі в казані:
- картопля – 2 кг
- цибуля – 4 шт.
- морква – 1 шт.
- ковбаса для смаження – 1 палиця
- червоний перець – 1 чайна ложка
- олія – 0.5 л
- сіль – 3 дрібки
- коріандр – 0.5 ч.л.
- мелена копчена паприка – 2 столові ложки
- часник – 10 зубчиків
- мелений чорний перець – 3 дрібки
Процес приготування:
- Дрібну картоплю промиваємо і висушуємо від води. В каструлю (казан) вливаємо олію. Коли олія добре нагріється вкидаємо картоплю та не мішаємо, даємо їй трохи підрум’янитись. Десь через кілька хвилин трохи перемішуємо, щоб та картопля, яка була не під олією, теж просмажилася. Приблизно картоплю готуємо 10-15 хвилин.
- Кладемо цибулю, порізану на 4 великі частини і обсмажуємо. Цибуля буде поступово розпадатися. Одну середню моркву чистимо та нарізаємо на великі куски. Перемішуємо з цибулею і даємо трохи просмажитися.
- Додаємо чайну ложку червоного рубленого перцю і перемішуємо. Чистимо 10- 15 зубчиків часнику, та цілими кидаємо до моркви та цибулі. Перемішуємо.
- Через 5-10 хвилин кладемо нарізану ковбасу і смажимо ще 5 хвилин, щоб овочі набрали ковбасного аромату і ковбаса трохи підрум’янилася. Повертаємо нашу картоплю в каструлю (казан).
- Додаємо спеції: паприку, мелений чорний перець, коріандр і добре перемішуємо. Готуємо ще 5 хвилин на маленькому вогні і знімаємо.
Смачного!