Рецепт печива на кефірі просять всі подруги. Просто і смачно з яблучною начинкою

Тісто виходить м’яким, але не кришиться, довго залишається свіжим. За начинку можна брати не тільки яблука, але і інші солодкі фрукти.

Інгредієнти:

  • кефір, 10 г;
  • масло вершкове, 120 г;
  • жовток, 1 шт.;
  • цукор, 2 ст.л.;
  • борошно, 300 г;
  • розпушувач, 1 ч.л.;
  • дрібка солі.

Для приготування начинки:

  • яблука, 6 шт.;
  • цукор,  2 ст.л. або більше;
  • ванілін на (свій) смак;
  • масло вершкове, 1 ст.л.

Процес приготування:

  1. Яблука чистимо від шкірки і трьом їх на грубій тертці.
  2. На сковороді топимо вершкове масло, викладаємо яблучну масу, посипаємо цукром і перемішуємо.
  3. Постійно перемішуючи, тушкуємо 5 хвилин до випаровування рідини. Охолоджуємо.
  4. Для тіста в теплий кефір додаємо жовток і сіль, цукор.
  5. Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем.
  6. Додаємо шматочки холодного вершкового масла і перетираємо масу в крихту.
  7. Вливаємо рідку масу і вимішуємо тісто. Маса виходить м’якою і еластичною. Накриваємо і відправляємо в холодильник на 15 хвилин.
  8. Ділимо тісто на 2 частини і кожну розкочуємо до 4 мм.
  9. Змащуємо вершковим маслом і викладаємо начинку.
  10. Звертаємо щільний рулет, який ріжемо на порційні шматочки.
  11. Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом. Змащуємо збитим жовтком.
  12. Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин.
error: Увага: Контент захищено від копіювання !!