Рецепт тонкого дріжджового тіста для піци «з піцерії»

Рецепт тонкого дріжджового тіста для піци «з піцерії»

Інгредієнти:

  • борошно – 400 г;
  • дріжджі сухі – 8 г;
  • вода – 220 мл;
  • сіль – 0.5 ч.л.;
  • цукор – 1 ст.л.;
  • олія оливкова – 2.5 ст.л.;
  • борошно для вимішування тіста.

Тонке тісто для піци: покроковий процес приготування

Змішуємо борошно з сіллю і просіваємо його прямо на стіл у вигляді гірки, робимо по центру поглиблення.

У теплій воді розводимо цукор і дріжджі, перемішуємо до однорідності і виливаємо в поглиблення в гірці борошна.

Тісто замішуємо від центру, поступово змішуючи рідину з борошном. У процесі вимішування додаємо порційно оливкову олію.

Процес вимішування теста повинен зайняти не менше 5 хвилин і за цей час, у вас повинно вийти м’яке і еластичне тісто.

Миску зсередини змащуємо олією і кладемо тісто, скачане в кулю, накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин в теплому місці.

Після того, як тісто підійшло рази в 2, ділимо його на 2 частини, кожну розкатуємо в пласт і викладаємо начинку за своїм бажанням.

Таке тісто після випічки довго залишається м’яким і свіжим.