Рецепт яблучного пирога на кефірі “Квітка”. Виходить дуже м’яким та ніжним!

Рецепт яблучного пирога на кефірі "Квітка". Виходить дуже м'яким та ніжним!
Рецепт яблучного пирога на кефірі "Квітка". Виходить дуже м'яким та ніжним!

Яблучний пиріг на кефірі

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 1 ч. л. сухих дріжджів / 15 г свіжих
  • 1,5 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 2/3 ч. л. солі
  • 150 мл теплого кефіру
  • 1 яйце
  • 50 г вершкового масла 

Для начинки

  • 2 яблука
  • 45 г цукру
  • 0,25 ч. л. кориці

Приготування:

  1. Для початку потрібно просіяти борошно і додати до нього дріжджі, сіль і цукор. А також для запаху ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо.
  2. Потім домішуємо туди ж збите яйце, вливаємо теплий кефір і розтоплене вершкове масло. Вимішувати тісто потрібно не менше 10 хвилин. Після цього змащуємо ємність олією і залишаємо в ній наше тісто на 1 годину. Не забуваємо накрити його кришкою і прибрати в тепле місце, щоб добре підросло .
  3. Тепер переходимо до начинки. З’єднуємо цукор з корицею і добре перемішуємо. А яблука очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
  4. Тепер потрібно наше тісто розділити на 10-12 порцій, кожну з яких розгорнути, покласти всередину яблука з цукром і загортаємо як пиріжок. Те ж саме робимо з іншими частинами. Викладаємо їх у форму в формі квітки , накриваємо кришкою і відправляємо в тепле місце зростати.
  5. Через 40 хвилин відправляємо в духовку , розігріту до 180 градусів, на 20-30 хвилин.
  6. Готовий пиріг рекомендуємо полити зверху рідким медом.