Рідні просять щороку на свята! Дуже смачний пляцок “Вишнева фантазія”

Рідні просять щороку на свята! Дуже смачний пляцок “Вишнева фантазія”
Рідні просять щороку на свята! Дуже смачний пляцок “Вишнева фантазія”

Пляцок “Вишнева фантазія”

Інгредієнти для бісквіта:
  • 5 яєць
  • 1 склянка цукру
  • 1/2 склянки маку
  • 1 склянка борошна
  • 2 чайні ложки олії
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 2 столові ложки гарячої води
Крем:
  • 5 яєчних жовтків
  • 250 г вершкового масла
  • 1/2 л молока
  • 1/2 склянки цукру
  • 16 г ванільного цукру
  • 1/2 склянки борошна

Вишневе желе:

  • 1 склянка вишневого соку (у мене компот)
  • 1 1/2 склянки води
  • 2 уп. вишневих желе
  • вишні морожені без кісточок (у мене 1 скл.)

Приготування:

  1. Відокремити білки від жовтків. В окремій мисці збити білок з дрібкою солі.
  2. В окремій мисці змішайте яєчні жовтки з олією і водою. Просіяти борошно з розпушувачем. До майже збитих білків по частинах додати цукор. Збити до стійких піків. Далі додайте яєчні жовтки, перемішайте, додайте борошно з розпушувачем і в самому кінці мак. Форма 24 х 35 см, викладена папером для випічки. Випікати близько 35 хв. Охолодити і розрізати на 2 коржі.
  3. Крем: Зварити заварний крем.Охолодити. Збити з маслом
  4. Желе: вишневий сік і воду довести до кипіння, вимкнути і додати два желе, перемішати. Коли желе починає густіти, повільно додайте вишню, і акуратно вилийте на корж (коли желе буде майже густим).
  5. Поставте в холодильник.
  6. Один корж змастити кремом, на нього покласти другий корж з желе (желе вниз). Залити шоколадною глазур’ю.