Рідним сподобався БІЛЬШЕ, ніж ТОРТ, а готується в 100 разів ПРОСТІШЕ! Цукровий пиріг — М’ЯКИЙ, ЯК ПУХ

Обов’язково приготуйте такий цукровий пиріг, адже робиться він дуже просто, а виходить такий ніжний, що не передати словами! Особливо смачний, м’який і ніжний в теплому вигляді!

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури

Інгредієнти:

  • Молоко тепле – 100 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Дріжджі живі – 15 г (5 г сухих)
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Масло – 50 г
  • Борошно – близько 250 г
  • Сіль – дрібка

Глазур:

  • Масло вершкове – 75 г
  • Цукор – 100 г
  • Ванільний цукор – 10 г

Просочення:

  • Вершки – 100-200 г

Процес приготування:

  1. Дріжджі розчинити в молоці, додати трохи борошна і цукру із загальної норми, дати дріжджам активуватися.
  2. Додати яйця, м’яке вершкове масло кімнатної температури, цукор, ванільний цукор, дрібку солі, борошно. Ложкою або лопаткою замісити м’яке липке тісто. Накрити миску харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 40-60 хвилин.
  3. Форму змастити вершковим маслом, викласти тісто рівномірним шаром. Поставити тісто в тепле місце на 20-30 хвилин. Палець змастити олією і зробити поглиблення по всій поверхні тіста. Змішати цукор, ванільний цукор і масло для глазурі. Посипати пиріг цією сумішшю. Випікати 25-30 хвилин в духовці, заздалегідь прогрітій до 180 градусів.
  4. Дістати пиріг, полити вершками, поставити в духовку ще на 5-10 хвилин.

Дістати пиріг і дати йому охолонути до теплого стану. У теплому вигляді пиріг найсмачніший!