Обов’язково приготуйте такий цукровий пиріг, адже робиться він дуже просто, а виходить такий ніжний, що не передати словами! Особливо смачний, м’який і ніжний в теплому вигляді!
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури
Інгредієнти:
- Молоко тепле – 100 г
- Яйце – 2 шт.
- Дріжджі живі – 15 г (5 г сухих)
- Ванільний цукор – 10 г
- Цукор – 1 ст.л.
- Масло – 50 г
- Борошно – близько 250 г
- Сіль – дрібка
Глазур:
- Масло вершкове – 75 г
- Цукор – 100 г
- Ванільний цукор – 10 г
Просочення:
- Вершки – 100-200 г
Процес приготування:
- Дріжджі розчинити в молоці, додати трохи борошна і цукру із загальної норми, дати дріжджам активуватися.
- Додати яйця, м’яке вершкове масло кімнатної температури, цукор, ванільний цукор, дрібку солі, борошно. Ложкою або лопаткою замісити м’яке липке тісто. Накрити миску харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 40-60 хвилин.
- Форму змастити вершковим маслом, викласти тісто рівномірним шаром. Поставити тісто в тепле місце на 20-30 хвилин. Палець змастити олією і зробити поглиблення по всій поверхні тіста. Змішати цукор, ванільний цукор і масло для глазурі. Посипати пиріг цією сумішшю. Випікати 25-30 хвилин в духовці, заздалегідь прогрітій до 180 градусів.
- Дістати пиріг, полити вершками, поставити в духовку ще на 5-10 хвилин.
Дістати пиріг і дати йому охолонути до теплого стану. У теплому вигляді пиріг найсмачніший!