Рецепти приготування маринованої скумбрії

Рецепти приготування маринованої скумбрії
Рецепти приготування маринованої скумбрії

Маринована скумбрія є досить популярною стравою серед жителів України та інших країн світу. Спеціально приготовані маринади дозволяють зробити смачну рибу за відносно невеликі гроші. Деякі люди вважають за краще купувати вже готову мариновану скумбрію, але більш вигідно та розумно приготувати рибу власними руками, оскільки можна зробити маринад на свій смак, контролювати тривалість та якість готування.

На сайті https://blog.metro.ua/marynovana-skumbriya-vybyrayemo-optymalnyj-retsept/ та просторах інтернету існує безліч професійних та домашніх рецептів, як смачно приготувати дане блюдо. У нашій статті пропонуємо розглянути один з найцікавіших варіантів мариновки скумбрії, який дуже популярний в Таїланді та інших країнах Азії. «Родзинкою» цього рецепту є легка малосольність та невелике «недодержання» риби.

Особливий азіатський рецепт приготування маринованої скумбрії

Для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 3 скумбрії;
  • 3 ст. л. солі;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 300 гр. рослинної олії;
  • 100 мл. оцту;
  • 3 шт. ріпчастої цибулі;
  • чорний перець-горошок, лавровий лист – за смаком.

Процес приготування скумбрії під маринадом по-азійському складається з наступних етапів:

  1. Спочатку потрібно підготувати саму рибу. Найкраще використовувати свіжу скумбрію, але можна брати і свіжоморожену рибу, яка продається в будь-яких супермаркетах (в мережі METRO представлений великий вибір даної продукції). Необхідно добре промити, обробити та випатрати скумбрію, видаливши кишки та інші нутрощі (молоку або ікру можна також замаринувати за бажанням). Далі потрібно порізати очищену рибу на невеликі шматочки.
  2. Потім потрібно взяти глибоку миску та викласти в неї скумбрію. Окремо слід змішати сіль з цукром та висипати отриману суміш в загальну миску. Далі необхідно гарненько перемішати шматочки риби, намагаючись залишити їх цілими. Можна робити це ложкою, але краще перемішувати все власними руками.
  3. Після цього приступаємо до приготування самого маринаду: для цього необхідно взяти ще одну глибоку миску та вилити в неї рослинне масло, додати за смаком чорний перець та лаврові листи. Щоб урізноманітнити майбутній маринад, можна використовувати додаткові інгредієнти: гвоздику, коріандр, суху гірчицю.
  4. На наступному етапі беремо три великих або 5-6 невеликих цибулин. Слід акуратно очистити їх від шкірки та нарізати середніми кільцями.
  5. Далі потрібно повернутися до маринаду. Необхідно додати в миску оцет та перемішати суміш. Можна додати оцет відразу, але краще зробити це з невеликою паузою, щоб лаврушка та перець віддали рослинній олії свої аромати.
  6. Наступний крок – засипати скумбрію нарізаною цибулею, а зверху вилити приготований маринад. Потім потрібно трохи перемішати рибу з заправкою, щоб забезпечити її рівномірне просочення, і залишити заготовку на 25-40 годин (тривалість маринування залежить від початкової ваги скумбрій та бажаного ступеня готування).

Готову мариновану скумбрію можна зберігати до 5 днів, але бажано вживати її свіже приготованою. Дана риба може бути як окремим блюдом, так і смачною добавкою до вареної картоплі або іншого гарніру (тут вже вибір залежить від індивідуальних побажань). Щоб скумбрія була не надто жирною, краще їсти її з хлібом. Також можна вжити трохи охолодженої горілки з холодильника або інший алкогольний напій на свій смак.

У блозі METRO можна знайти безліч інших цікавих рецептів приготування маринованих риб або м’ясних продуктів за оригінальними та незвичайними рецептурами.