Розкішний пляцок з вишнями “Вишневий аромат”: в міру солодкий, гарно тримає форму та дуже смачний

Сьогодні готувала розкішний пляцок за рецептом п.Ірини Паращак! (з деякими змінами) Щиро дякую ❤ Пляцок дуже сподобався! В міру солодкий, гарно тримає форму, дуже смачний та вишуканий🍒Варто приготувати!

Форма 35×25

🍒Біле тісто:
5 яєць
245 г цукру
6 ст.л сметани
2 ч.л амонію
275 г борошна
150 г розтопленого масла/маргарину

🍒Темне тісто:
5 яєць
245 г цукру
4 ст.л сметани
230 г борошна
3 ст.л какао порошку (без гірки)
1 ч.л соди погашеної оцтом
50 г розтопленого масла/маргарину

🍒Крем:
1 пакетик пудингу 40 г або таку ж кількість крохмалю
500 мл молока
220 г цукру
400 г масла 82%
Вишні у власному соку 1 літрова банка

Процес приготування (відео):