
Ароматна випічка з яблучною начинкою – завжди вдала ідея. А від того, який сорт яблук ви виберете, буде залежати насиченість смаку десерту. Ми рекомендуємо брати сорт «Паперівка», вони солодкі, м’які, соковиті, трохи з кислинкою.
Пісочне тісто і волога начинка – відмінне поєднання, кращого десерту і не придумаєш.
Для тіста:
- 350 г борошна;
- 200 г сметани;
- 200 г вершкового масла;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 2 ч. л. ванільного цукру.
Для начинки:
- 5 яблук;
- 2 ст. л. лимонного соку;
- 150 г цукру;
- 1 ст. л. лимонної цедри;
- 1 ст. л. кориці.
Як готувати:
- Збийте міксером вершкове масло, сметану і ванільний цукор.
- В іншу миску просійте борошно і змішайте з розпушувачем.
- Зсипте обидві суміші в одну глибоку ємність. Замісіть з них тісто. За консистенцією тісто має бути м’яким, але при цьому не липнути до рук.
- Загорніть його в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Почистіть яблука, видаліть з них серцевину і натріть на тертці. Додайте до них лимонний сік, цедру, корицю. Все перемішайте.
- Холодне тісто розділіть на дві частини. Одну половину розкачайте в прямокутник розміром приблизно 15 х 30 см і товщиною 6 мм.
- Викладіть начинку на середину прямокутника. Загорніть його краю спочатку з одного, потім з іншого боку у напрямку до центру так, щоб вийшов рулет.
- З іншої половини тіста скачайте ще один рулет. На кожному зробіть надрізи на відстані 5 см один від одного.
- Викладіть їх на змащене маслом деко і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 25 хвилин.
- Цей рецепт штруделя з яблуками можна вдосконалити, якщо додати в начинку горіхи, родзинки, курагу та інші сухофрукти. А зверху можна посипати цукровою пудрою або змастити яйцем перед випіканням.
Смачний штрудель з яблуками можна подавати зі збитими вершками і імбирним чаєм.
Поділіться рецептом в соцмережах і спробуйте приготувати. Це неймовірно смачно!