Рулетики з огірків “Закусочні” на зиму — обов’язково приготуйте, щоб отримувати компліменти від чоловіка і гостей

Інгредієнти:

  • 2 кг огірків
  • 100 г зелені кропу
  • 4 болгарських перці
  • 2 стручки перцю чилі

Для розсолу:

  • 1 л води
  • 3 ст. л.  гірчиці в зернах
  • 200 г цукру
  • 100 г солі
  • 100 мл яблучного оцту
  • 2 головки часнику

Процес приготування:

  1. Огірки промити. Нарізати огірочки смужками.
  2. Промити зелень, просушити і дрібно порізати. Часник очистити і нарізати на тоненькі пластини, перчик чилі очистити від насіння і нарізати кільцями або шматочками.
  3. У чисту простерилізовану банку скласти зелень, чилі і часник.
  4. Болгарський перець нарізати соломкою.
  5. Згорнути рулетиком пластинки огірків, вкладаючи в кожен шматочок болгарського перцю.
  6. Приготувати розсіл. Для цього потрібно в киплячу воду додати всі інгредієнти для розсолу, прокип’ятити. Оцет влити перед тим, як зняти з вогню.
  7. У підготовлену банку поверх зелені, скласти огіркові рулетики, щільно, щоб не розкрутилися. Можна притискати ложкою.
  8. Залити огірки гарячим розсолом і відразу закрити банку.
  9. Якщо зберігати планується у квартирі, то рекомендується простерилізувати перед закриванням 0,5 л банки 5-7 хвилин. Літрові – 10-12 хвилин.

Рулетики з огірків "Закусочні" на зиму — обов'язково приготуйте, щоб отримувати компліменти від чоловіка і гостей