Інгредієнти:
- 2 кг огірків
- 100 г зелені кропу
- 4 болгарських перці
- 2 стручки перцю чилі
Для розсолу:
- 1 л води
- 3 ст. л. гірчиці в зернах
- 200 г цукру
- 100 г солі
- 100 мл яблучного оцту
- 2 головки часнику
Процес приготування:
- Огірки промити. Нарізати огірочки смужками.
- Промити зелень, просушити і дрібно порізати. Часник очистити і нарізати на тоненькі пластини, перчик чилі очистити від насіння і нарізати кільцями або шматочками.
- У чисту простерилізовану банку скласти зелень, чилі і часник.
- Болгарський перець нарізати соломкою.
- Згорнути рулетиком пластинки огірків, вкладаючи в кожен шматочок болгарського перцю.
- Приготувати розсіл. Для цього потрібно в киплячу воду додати всі інгредієнти для розсолу, прокип’ятити. Оцет влити перед тим, як зняти з вогню.
- У підготовлену банку поверх зелені, скласти огіркові рулетики, щільно, щоб не розкрутилися. Можна притискати ложкою.
- Залити огірки гарячим розсолом і відразу закрити банку.
- Якщо зберігати планується у квартирі, то рекомендується простерилізувати перед закриванням 0,5 л банки 5-7 хвилин. Літрові – 10-12 хвилин.