
Салатів забагато не буває. Особливо люблю відкривати нові рецепти. Особливо, коли інгредієнти – звичні, а смак – новий. Погодьтеся, «Шубою» чи «Олів`є» вже важко здивувати гостей. Тому пропоную смачну і ситну альтернативу. Ніжний смак з солодкувато-пряними нотками підкорить серце навіть дуже вибагливого гурмана.
Продукти:
- 2 буряки;
- 50 г чорносливу;
- 1 морквина;
- 75 г сиру;
- 200 г курячого філе;
- 3 зубчики часнику;
- 50 г волоських горіхів;
- сіль, перець за смаком;
- майонез за смаком.
Як готувати:
- Наріжте куряче філе маленькими шматочками і обсмажте його в невеликій кількості олії. Посоліть і поперчіть.
- Відваріть буряк і моркву. Буряк потрібно натерти на дрібній тертці, а моркву і твердий сир – на грубій.
- Чорнослив наріжте соломкою. А також подрібніть волоські горіхи гострим ножем.
- Першим шаром викладіть в форму з бортиками половину буряка. Посоліть. Потім викладіть шматочки курячого філе і волоський горіх. Змастіть тонким шаром майонезу.
- Потім викладіть моркву і тертий сир. Змастіть майонезом, викладіть чорнослив і знову змастіть майонезом.
- У решту буряка видавіть часник, перемішайте і викладіть на верх салату.
- Після цього вирівняйте салат у формі, змастіть майонезом.
- Залиште в холодильнику на годину, щоб салат просочився.
Салат виходить досить оригінальним, тому чудово підійде для святкового столу. Не забудьте поділитися рецептом з друзями!