Салат “Чингізхан”: гідна прикраса будь-якого святкового столу

Салат "Чингізхан": гідна прикраса будь-якого святкового столу
Салат "Чингізхан": гідна прикраса будь-якого святкового столу

Салатів забагато не буває. Особливо люблю відкривати нові рецепти. Особливо, коли інгредієнти – звичні, а смак – новий. Погодьтеся, «Шубою» чи «Олів`є» вже важко здивувати гостей. Тому пропоную смачну і ситну альтернативу. Ніжний смак з солодкувато-пряними нотками підкорить серце навіть дуже вибагливого гурмана.

Продукти:

  • 2 буряки;
  • 50 г чорносливу;
  • 1 морквина;
  • 75 г сиру;
  • 200 г курячого філе;
  • 3 зубчики часнику;
  • 50 г волоських горіхів;
  • сіль, перець за смаком;
  • майонез за смаком.

Як готувати:

  1. Наріжте куряче філе маленькими шматочками і обсмажте його в невеликій кількості олії. Посоліть і поперчіть.
  2. Відваріть буряк і моркву. Буряк потрібно натерти на дрібній тертці, а моркву і твердий сир – на грубій.
  3. Чорнослив наріжте соломкою. А також подрібніть волоські горіхи гострим ножем.
  4. Першим шаром викладіть в форму з бортиками половину буряка. Посоліть. Потім викладіть шматочки курячого філе і волоський горіх. Змастіть тонким шаром майонезу.
  5. Потім викладіть моркву і тертий сир. Змастіть майонезом, викладіть чорнослив і знову змастіть майонезом.
  6. У решту буряка видавіть часник, перемішайте і викладіть на верх салату.
  7. Після цього вирівняйте салат у формі, змастіть майонезом.
  8. Залиште в холодильнику на годину, щоб салат просочився.

Салат виходить досить оригінальним, тому чудово підійде для святкового столу. Не забудьте поділитися рецептом з друзями!

За матеріалами.