Салат на зиму, ЯК СВІЖИЙ! Готую великими порціями і завжди мало! Ділюся улюбленим рецептом

Інгредієнти:

  • огірки – 1,5 кг
  • помідори – 2 кг
  • цибуля – 500 г
  • солодкий перець – 300 г
  • гострий перець – 1 шт.
  • часник – 7-8 зуб.
  • зелень кропу, петрушка
  • олія – 150 мл
  • оцет (6%) – по 1 ч.л. на банку 0,5 л
  • цукор – 100 г
  • сіль – 3 ст.л.

Процес приготування:

  1. Овочі та зелень миємо, огірки нарізаємо кружальцями, помідори – шматочками, цибулю – тонкими півкільцями, часник, зелень і гострий перець – дрібно нарізаємо. 
  2. Змішуємо овочі з зеленню, сіллю і цукром, олією, часником. Помідори не кладемо в загальну миску.
  3. Перемішуємо овочі і залишаємо на пару годин, щоб вийшов сік.
  4. Розкладаємо салат в банки до половини, зверху кладемо шматочки помідорів.
  5. Заливаємо соком, вливаємо по 1 ч.л. оцту 6% яблучного або іншого і накриваємо кришками.
  6. Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду і стерилізуємо 7 хвилин.
  7. Закручуємо кришками і перевертаємо, укутуємо до охолодження.

З даного обсягу виходить 10 банок по 0,5 л.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!