
Салат “5 овочів на зиму” — яскраве овочеве асорті до будь-якого гарніру і як улюблена закуска!
Інгредієнти:
- баклажани – 1.3 кг,
- огірки – 1 кг,
- помідори – 1.3 кг,
- болгарський перець – 700 г,
- цибуля – 300 г,
- Олія соняшникова – 200 мл,
- оцет – 70 мл,
- сіль – 1 ст.л.,
- цукор – 90 г.
Рецепт приготування:
- Стерилізуємо банки. Я це роблю наступним чином: мию банки з харчовою содою, добре прополоскую, закладаю в холодну духовку і включаю режим “верх-низ” на 15 хв. при температурі 200 градусів.
- Робимо у зручний спосіб (блендер, м’ясорубка…) томатне пюре з помідорів.
- Ріжемо великими кубиками баклажани. Підсолюємо. Очікуємо 10-15 хв, щоб пустили сік. Промиваємо і злегка віджимаємо.
- Нарізаємо соломкою перець і огірки; півкільцями – цибулю.
- Ставимо на середній вогонь томатне пюре, доводимо до кипіння та додаємо цибулю. Тушимо 5 хв.
- Додаємо решта овочів (порізані баклажани, перець, огірки). Тушимо 20 хв, періодично перемішуючи.
- Додаємо олію, оцет, сіль та цукор і ще 5 хв. тушимо.
- Перекладаємо салат у стерилізовані банки, закриваємо стерилізованими кришками. Перевертаємо та накриваємо до повного охолодження.
З цієї порції овочів у мене виходить 5 банок по 0.72 л.
Овочі тушила у двох 5-ти літрових каструлях одночасно, пропорційно розподіляючи інгредієнти. Так зручніше!

Рецепт та фото – Олександра Юрченко