Салат “П’ять овочів” на зиму — яскраве овочеве асорті до будь-якого гарніру і як улюблена закуска!

Салат "5 овочів на зиму" — яскраве овочеве асорті до будь-якого гарніру і як улюблена закуска!
Салат "5 овочів на зиму" — яскраве овочеве асорті до будь-якого гарніру і як улюблена закуска!

Салат “5 овочів на зиму” — яскраве овочеве асорті до будь-якого гарніру і як улюблена закуска!

Інгредієнти:

  • баклажани – 1.3 кг,
  • огірки – 1 кг,
  • помідори – 1.3 кг,
  • болгарський перець – 700 г,
  • цибуля – 300 г,
  • Олія соняшникова – 200 мл,
  • оцет – 70 мл,
  • сіль – 1 ст.л.,
  • цукор – 90 г.

Рецепт приготування:

  1. Стерилізуємо банки. Я це роблю наступним чином: мию банки з харчовою содою, добре прополоскую, закладаю в холодну духовку і включаю режим “верх-низ” на 15 хв. при температурі 200 градусів.
  2. Робимо у зручний спосіб (блендер, м’ясорубка…) томатне пюре з помідорів.
  3. Ріжемо великими кубиками баклажани. Підсолюємо. Очікуємо 10-15 хв, щоб пустили сік. Промиваємо і злегка віджимаємо.
  4. Нарізаємо соломкою перець і огірки; півкільцями – цибулю.
  5. Ставимо на середній вогонь томатне пюре, доводимо до кипіння та додаємо цибулю. Тушимо 5 хв.
  6. Додаємо решта овочів (порізані баклажани, перець, огірки). Тушимо 20 хв, періодично перемішуючи.
  7. Додаємо олію, оцет, сіль та цукор і ще 5 хв. тушимо.
  8. Перекладаємо салат у стерилізовані банки, закриваємо стерилізованими кришками. Перевертаємо та накриваємо до повного охолодження.

З цієї порції овочів у мене виходить 5 банок по 0.72 л.

Овочі тушила у двох 5-ти літрових каструлях одночасно, пропорційно розподіляючи інгредієнти. Так зручніше!

Салат "5 овочів на зиму" — яскраве овочеве асорті до будь-якого гарніру і як улюблена закуска!
Салат “5 овочів на зиму” — яскраве овочеве асорті до будь-якого гарніру і як улюблена закуска!

Рецепт та фото – Олександра Юрченко