Салат ПОДАРУНОК для святкового столу. Дуже смачний листковий салат із копченою грудкою.
Інгредієнти:
- копчене куряче м’ясо, 360 г;
- картопля відварена, 6 – 9 шт.;
- морква відварена, 2 – 3 шт.;
- буряк відварений, 1 – 2 шт.;
- огірки мариновані, 300 г;
- цибуля зелена, пучок;
- майонез та натуральний йогурт по 200 г;
- яйця, 5 шт.;
Процес приготування:
- Для краси та оригінальності, формуйте салат у роз’ємній квадратній формі, розміром 15*15 см, висотою 8 см.
- Картопля, моркву, буряк та яйця натираємо на великій тертці у різні посудини.
- М’ясо та огірки ріжемо маленькими шматочками.
- Для соусу можна взяти просто майонез або змішати його з йогуртом чи сметаною.
- Салат формуємо у квадратній формі і над кожним шаром робимо сіточку майонезу.
- Перший шар – третина м’яса.
- Другий шар – частина огірків.
- Третій шар – частина м’яса.
- Четвертий шар – картопля.
- П’ятий шар – морква.
- Шостий шар – зелена цибуля.
- Сьомий шар – картопля.
- Восьмий шар – огірки.
- Дев’ятий шар – м’ясо
- Десятий шар – яйця.
- Даємо настоятися у холодильнику 2 години.
- Для прикраси: ріжемо редис дуже тонкими кружальцями і заливаємо їх водою із сіллю. Залишаємо на 20 хвилин – щоб вийшла гіркота і редис став м’яким.
- Салат з боків змащуємо майонезом.
- Смужки, які імітуватимуть стрічку, закриваємо пергаментом. Всі решта місця з боків і верху салату обкладаємо тертим буряком.
- Прибираємо смужки паперу та посипаємо там тертим на дрібній тертці білком.
- З редиски робимо квітку і ставимо її зверху.
Смачний святковий та оригінальний салат готовий!