Салат ПОДАРУНОК для святкового столу. Дуже смачний листковий салат із копченою грудкою.

Салат ПОДАРУНОК для святкового столу. Дуже смачний листковий салат із копченою грудкою.

Інгредієнти:

  • копчене куряче м’ясо, 360 г;
  • картопля відварена, 6 – 9 шт.;
  • морква відварена, 2 – 3 шт.;
  • буряк відварений, 1 – 2 шт.;
  • огірки мариновані, 300 г;
  • цибуля зелена, пучок;
  • майонез та натуральний йогурт по 200 г;
  • яйця, 5 шт.;

Процес приготування:

  1. Для краси та оригінальності, формуйте салат у роз’ємній квадратній формі, розміром 15*15 см, висотою 8 см.
  2. Картопля, моркву, буряк та яйця натираємо на великій тертці у різні посудини.
  3. М’ясо та огірки ріжемо маленькими шматочками.
  4. Для соусу можна взяти просто майонез або змішати його з йогуртом чи сметаною.
  5. Салат формуємо у квадратній формі і над кожним шаром робимо сіточку майонезу.
  6. Перший шар – третина м’яса.
  7. Другий шар – частина огірків.
  8. Третій шар – частина м’яса.
  9. Четвертий шар – картопля.
  10. П’ятий шар – морква.
  11. Шостий шар – зелена цибуля.
  12. Сьомий шар – картопля.
  13. Восьмий шар – огірки.
  14. Дев’ятий шар – м’ясо
  15. Десятий шар – яйця.
  16. Даємо настоятися у холодильнику 2 години.
  17. Для прикраси: ріжемо редис дуже тонкими кружальцями і заливаємо їх водою із сіллю. Залишаємо на 20 хвилин – щоб вийшла гіркота і редис став м’яким.
  18. Салат з боків змащуємо майонезом.
  19. Смужки, які імітуватимуть стрічку, закриваємо пергаментом. Всі решта місця з боків і верху салату обкладаємо тертим буряком.
  20. Прибираємо смужки паперу та посипаємо там тертим на дрібній тертці білком.
  21. З редиски робимо квітку і ставимо її зверху.

Смачний святковий та оригінальний салат готовий!