
Не так давно цей салат готували майже на кожне застілля. Він смачний, ситний, а готується дуже просто. Не потрібно нічого варити чи смажити. Крім того, він виглядає досить ефектно. Пікантності додає часник, а копчений сир робить його ситним.
Продукти:
- 400 г моркви;
- 250 г копченого сиру;
- часник;
- 20 мл води;
- 4 ст. л. майонезу.
Як готувати:
- Моркву очистити й натерти на тертці з великими отворами.
- Особливо смачно виходить з копченим сиром, який продається у формі ковбаси. Але обирайте якісний варіант, адже від цього залежить якість салату. Можна використовувати і вершкові плавлені сирки, тільки теж хорошої якості — сирки мають бути смачними. Плавлений сир натріть на тій же тертці, що морквину. Щоб сир не прилипав та натирався соломкою, просто змастіть отвори в тертці рослинною олією.
- Часник очистіть від лушпиння й пропустіть через прес. Кількість часнику вибирайте на свій смак — салат може бути пекучим, або ж нотками пікантності — залежить від вас. Вичавлений часник потрібно скласти в піалу та занурити в окріп на декілька хвилин. Тоді він стане ще ароматнішим.
- Всі інгредієнти змішуємо в глибокій мисці, додаємо ще майонез та ретельно вимішуємо. Якщо ви не вживаєте майонезу, то можете також заправити його йогуртом або жирною сметаною.
Швидко, просто, але дуже смачно! Спробуйте!