Салат, який раніше готували і на святковий стіл, а зараз чомусь про нього забули. А він дуже смачний!

Салат, який раніше готували і на святковий стіл, а зараз чомусь про нього забули. А він дуже смачний!
Салат, який раніше готували і на святковий стіл, а зараз чомусь про нього забули. А він дуже смачний!

Не так давно цей салат готували майже на кожне застілля. Він смачний, ситний, а готується дуже просто. Не потрібно нічого варити чи смажити. Крім того, він виглядає досить ефектно. Пікантності додає часник, а копчений сир робить його ситним.

Продукти:

  • 400 г моркви;
  • 250 г копченого сиру;
  • часник;
  • 20 мл води;
  • 4 ст. л. майонезу.

Як готувати:

  1. Моркву очистити й натерти на тертці з великими отворами.
  2. Особливо смачно виходить з копченим сиром, який продається у формі ковбаси. Але обирайте якісний варіант, адже від цього залежить якість салату. Можна використовувати і вершкові плавлені сирки, тільки теж хорошої якості — сирки мають бути смачними. Плавлений сир натріть на тій же тертці, що морквину. Щоб сир не прилипав та натирався соломкою, просто змастіть отвори в тертці рослинною олією.
  3. Часник очистіть від лушпиння й пропустіть через прес. Кількість часнику вибирайте на свій смак — салат може бути пекучим, або ж нотками пікантності — залежить від вас. Вичавлений часник потрібно скласти в піалу та занурити в окріп на декілька хвилин. Тоді він стане ще ароматнішим.
  4. Всі інгредієнти змішуємо в глибокій мисці, додаємо ще майонез та ретельно вимішуємо. Якщо ви не вживаєте майонезу, то можете також заправити його йогуртом або жирною сметаною.

Швидко, просто, але дуже смачно! Спробуйте!

За матеріалами.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!