
Салат з буряка – це яскрава і смачна «вітамінна бомба», яку так потребує наш організм взимку. Всі інгредієнти хоч і прості, але відмінно поєднуються між собою, тому такий салат виходить соковитим, апетитним і оригінальним. Насправді, ідеальне доповнення до багатьох м’ясних і рибних страв.
Буряковий салат – рецепт
Інгредієнти:
- Буряк – 2 шт.
- Морква -2 шт.
- Яблуко (кислих сортів) – 2 шт.
- Чорнослив (без кісточки) – 100 г
- Йогурт – 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Зелень свіжа – для прикраси
Рецепт приготування:
- Буряк та моркву запекти в духовці.
- Чорнослив потрібно промити і на кілька хвилин залити окропом.
- Запечену моркву натерти на крупній тертці.
- Яблуко очистити від шкірки та серцевини і теж натерти.
- Запечений буряк також натерти на крупній тертці.
- Чорнослив нарізати на невеликі шматочки.
- Збираємо салат в роз’ємному кількі: першим шаром – морква, змащуємо йогуртом.
- Тепер викладаю натерте яблуко. Теж розподіляю і змащую йогуртом.
- Тепер нарізаний чорнослив. Викладаю його наступним шаром.
- Знову трохи йогурту. І самий верхній шар – це буряк.
- Тепер виймаємо кільце і можна подавати. Смачного!
