
Сьогодні готуємо салат з консервованою рибою. У рецепті використовується консервована скумбрія, але можна взяти будь-які інші рибні консерви за смаком. Салат виходить дуже ніжним і м’яким, для цього шари не потрібно сильно притискати, просто зверху змастити їх майонезом. Салат можна готувати з картоплею і без неї. Наприклад, якщо ви подаєте його з гарніром з картоплі, то в салаті картоплю можна виключити. У салат обов’язково додається вершкове масло, воно впливає на підсумковий смак страви.
Інгредієнти:
- Куряче яйце – 6 шт.
- Сардина в олії – 200 г
- Твердий сир – 150 г
- Картопля – 1 шт.
- Вершкове масло – 50 г
- Майонез – 150 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком
Рецепт приготування:
- Підготуйте всі необхідні продукти для приготування салату. Вершкове масло помістіть в морозильну камеру, щоб воно стало твердим.
Салат з рибними консервами – готую його постійно! Шарами, м’який, ситний - Картоплю відваріть в мундирі до готовності, остудіть, очистіть, натріть на крупній тертці, викладіть на плоску тарілку. Зверху картоплю покрийте майонезом.
- Яйця відварити, очистити, акуратно відокремити білки від жовтків. Білки натріть на крупній тертці, половину від усієї порції викладіть на картоплю, змастіть майонезом.
- Рибні консерви дістаньте з олії, розімніть ретельно виделкою, укладіть наступним шаром.
- Цибулю наріжте дрібними кубиками, залийте окропом на кілька хвилин, це позбавить її від різкості і гіркоти. Якщо використовуєте червону цибулю, цю процедуру можна пропустити. Рідину злийте, цибулю помістіть на рибні консерви.
- Тверде вершкове масло натріть на тертці прямо на цибулю.
- Далі викладіть ще білки, покрийте майонезом. Жовтки подрібніть, викладіть наступним шаром, зверху нанесіть майонез.
- Салат поставте на 3 години в холодильник, щоб всі шари добре просочилися. Перед подачею верхівку салату покрийте сиром, натертим на крупній тертці.
Салат з рибними консервами – готую його постійно! Шарами, м’який, ситний