Салат-закуска з баклажанів на зиму і не тільки! Апетитні баклажани – як гриби

Салат можна консервувати і робити просто на кожен день.

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 кг;
  • часник – 2 головки;
  • цибуля – 2 шт.;
  • перець пекучий – 1 шт.;
  • зелень – за смаком;
  • олія – 250 мл.

Для приготування маринаду необхідно :

  • вода – 2 л;
  • оцет 9% – 200 мл;
  • сіль – 50 г

Рецепт приготування:

  1. Баклажани ріжемо шматочками. 
  2. Воду змішуємо з сіллю і доводимо до кипіння.
  3. Кидаємо шматочки в воду і варимо 7 хвилин. Виймаємо в окрему ємність.
  4. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, часник пропускаємо через прес.
  5. Перчик ріжемо дрібними шматочками. Кількість часнику і гострого перцю беріть на свій смак. 
  6. Зелень дрібно рубаємо. Змішуємо баклажани із зеленню, цибулею і часником, олією.
  7. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 1 годину.

     

  8. Розкладаємо в банки і ставимо стерилізувати.

    Стерилізуємо 0.5 банки по 8 хвилин, 1 л – 12 хвилин, 1.5 – 2 л – 15 хвилин.

     

  9. Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.

    Я найчастіше, просто ставлю цей салат в холодильник і використовую як свіжу закуску без консервації – в закритій ємності він зберігається близько місяця і залишається таким же свіжим, ароматним і смачним. Але і на зиму консервую кілька банок. Смачного!