
Салат можна консервувати і робити просто на кожен день.
Інгредієнти:
- баклажани – 2 кг;
- часник – 2 головки;
- цибуля – 2 шт.;
- перець пекучий – 1 шт.;
- зелень – за смаком;
- олія – 250 мл.
Для приготування маринаду необхідно :
- вода – 2 л;
- оцет 9% – 200 мл;
- сіль – 50 г
Рецепт приготування:
- Баклажани ріжемо шматочками.
- Воду змішуємо з сіллю і доводимо до кипіння.
- Кидаємо шматочки в воду і варимо 7 хвилин. Виймаємо в окрему ємність.
- Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, часник пропускаємо через прес.
- Перчик ріжемо дрібними шматочками. Кількість часнику і гострого перцю беріть на свій смак.
- Зелень дрібно рубаємо. Змішуємо баклажани із зеленню, цибулею і часником, олією.
- Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 1 годину.
- Розкладаємо в банки і ставимо стерилізувати.
Стерилізуємо 0.5 банки по 8 хвилин, 1 л – 12 хвилин, 1.5 – 2 л – 15 хвилин.
- Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
Я найчастіше, просто ставлю цей салат в холодильник і використовую як свіжу закуску без консервації – в закритій ємності він зберігається близько місяця і залишається таким же свіжим, ароматним і смачним. Але і на зиму консервую кілька банок. Смачного!