Салат «Зимовий король» — використовуємо огірки по-новому: його не треба стерилізувати і він дуже добре зберігається

Інгредієнти:

  • 5 кг  огірків (середнього розміру)
  • 5 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. солі без гірки (на смак)
  • 100 мл оцту 9%
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 2 пучки зелені кропу
  • 1 стручок гіркого або гострого перцю
  • 1 ст. л. чорного перцю горошком
  • 3 шт. гвоздики
  • 0,5 ч. л. меленого коріандру

Як готувати:

  1. Огірки вимити і замочити на 2 години в холодній воді. Промити і трохи обсушити, тільки потім нарізати кружальцями. Бажано тонкими.
  2. Цибулю нарізати тонкими півкільцями.

  3. У велику каструлю викласти огірки і цибулю, додати сіль, перемішати і залишити на 30-40 хвилин, щоб огірки дали сік. Але не більше 1 години.

  4. Чисту і просушену зелень дрібно нарізати.

  5. У великому посуді, де буде варитися салат, змішати оцет, цукор і перець горошком.

  6. Викласти в маринад огірки з цибулею і подрібнений кріп, перемішати. Поставити каструлю на середній вогонь. Довести масу до кипіння, періодично помішуючи. Зменшити до мінімуму.
  7. Кинути в каструлю стручок гострого перцю (різати його не потрібно), мелений коріандр і гвоздику. Салат слід тримати на плиті поки огірки не почнуть змінювати колір.

  8. Готовий салат дуже швидко розкласти в гарячі простерилізовані банки.

  9. Важливо! Банки наповнюйте доверху таким чином, щоб маринад повністю покрив огірки. Вони не повинні бути без рідини.

  10. Закрити банки прокип’яченими кришками. Перевернути догори дном і укутати до повного охолодження.

  11. Салат дійде до потрібної кондиції у теплі, а кришки втягнуться всередину для кращого зберігання. Тому стерилізація і не буде потрібна.

З цієї кількості огірків виходить 6 літрових банок або 11-12 по 0,5 л.