
Салат з кабачками і куркою
Інгредієнти:
Куряче філе | 200 г |
---|---|
молодий кабачок | 200 г |
Болгарський перець | 200 г |
цукор | 1 ст.л. |
Оливкова олія | 1 ст.л. |
Соєвий соус | 1 ст.л. |
лимон | 0,5 шт |
базилік | за смаком |
кунжут | 5 г |
сіль | 7 г |
Рецепт приготування:
1. Готуємо маринад для курки: змішуємо соєвий соус, цукор, оливкову олію і сік половинки лимона. Додаємо нарізаний базилік.
2. Дрібно нарізаємо куряче філе і відправляємо його в маринад на 20-30 хв.
3. Нарізаємо кабачок тонкими кружечками і обсмажуємо до м’якості.
4. Обсмажуємо курку.
5. Нарізаємо соломкою болгарський перець.
6. Змішуємо курку, кабачки і солодкий перець. Солимо до смаку.

Салат з кабачків по-корейськи
Інгредієнти:
- 3-4 маленьких кабачка,
- 1 велика морква,
- 1 болгарський перець,
- 1-2 шт. ріпчастої цибулі,
- 3-4 зубчики часнику,
- 1 ст.л. соєвого соусу,
- 1 ст.л. кунжутного насіння,
- оцет – 1-1,5 ч.л,
- 3-4 ст.л. рослинної олії,
- спеції: (за смаком)
- гострий червоний перець,
- чорний мелений перець,
- мелена солодка паприка,
- сіль,
- цукор.
Покроковий рецепт приготування:
Вимиті кабачки нарізати півкільцями, товщиною близько 2 мм, злегка підсолити і залишити на 2 години під гнітом, періодично перемішуючи.
В цей час нашаткувати на корейській тертці моркву, злегка посолити (щіпка солі), трохи пом’яти.
Нарізати тонкою соломкою болгарський перець.
Ріпчасту цибулю нарізати тоненькими півкільцями і пасерувати на рослинній олії до прозорості (НЕ зажарювати!).
З кабачків злити сік, що утворився, злегка віджимаючи їх руками. Додати в кабачки пасеровану цибулю, моркву, болгарський перець, дрібно нарізаний часник, спеції, соєвий соус. Все добре перемішати, влити оцет (за смаком), додати цукор за смаком і добре перемішати.
Поставити салат в холодильник, давши йому настоятися близько 1 години.
При подачі можна прикрасити зеленню петрушки, кінзи і т.д. Смачного!

Салат з кабачків, фети та руколи
Інгредієнти:
- кабачок молодий – 1-2 шт.
- фета – 200 г
- рукола – пучок
- грецькі горіхи подрібнені – 1 ст.л.
- лимонний сік – 1 ст.л.
- оливкова олія – 2 ст.л.
- сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
- Кабачки нарізати тонкими кружальцями чи смужками.
- Фету нарізати кубиками.
- Приготувати заправку для салату: змішати олію, лимонний сік, горіхи, сіль та перець.
- Викласти на тарілку кабачки, руколу та фету. Полити зверху соусом. Смачного!

Салат з кабачків на зиму з томатом і корейською морквою:
Салат з кабачків на зиму з томатом і корейською морквою. Дуже смачний рецепт!
Пікантні кабачки в пакеті — всього за 20 хвилин:
Пікантні кабачки в пакеті — всього 20 хвилин, і чудова закуска до шашлику і картоплі готова
Надзвичайно смачна закуска з кабачків і огірків на зиму. Всі просять рецепт