Секрет смачного глінтвейну, про який питатимуть всі друзі

Секрет смачного глінтвейну, про який питатимуть всі друзі
Секрет смачного глінтвейну, про який питатимуть всі друзі

У кожного є свій улюблений рецепт глінтвейну. Хтось додає зі спецій лише корицю, а комусь мало 10 різних інгредієнтів. Але головний секрет не в наборі спецій та фруктів. Ви можете використовувати свої улюблені інгредієнти, а Ваш глінтвейн за цим рецептом друзі згадуватимуть потім роками.

Інгредієнти:

  • вино 2 пляшки по 0,75 л
  • цукор 250 г (або цукрова пудра)
  • улюблений набір спецій

Рекомендовані спеції та фрукти (можете замінити їх на свій смак):

  • 2 мандарини
  • 1 лимон
  • 1 лайм
  • 6 бруньок гвоздики
  • 3 палички кориці
  • 3 лаврових листи
  • дрібка тертого мускатного горіха
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • кілька зірочок бадьяну

 

Рецепт приготування:

  1. Овочерізкою або гострим ножем як можна тонше зрізаємо шкірку з цитрусових: лимона, апельсина, лайма.
  2. Ставимо велику каструлю (мінімум на 2 літри) на середню температуру. В неї насипаємо цукор, додаємо шкірки цитрусових і вичавлюємо сік з мандаринів.
  3. Якщо подобається виразний смак цитрусових, вичавлюємо в каструлю також лимон та лайм.
  4. Перемішуємо і додаємо спеції: корицю, лаврове листя, гвоздику, мускатний горіх, ванільний цукор.
  5. Все перемішуємо і додаємо невелику кількість вина, яка лише накриє цукор і спеції.
  6. Весь час помішуємо, поки не розчиниться цукор.
  7. Доводимо суміш до кипіння.
  8. Варимо 5 хвилин.
  9. Додаємо бадьян.

 

Таким чином ми отримали базу для глінтвейну. Цей ароматний сироп можна використовувати відразу, а можна дати йому настоятись і доготувати глінтвейн тоді, коли прийдуть гості. Це зручно: заготовку можна зробити заздалегідь, а потім приготувати глінтвейн буквально за 5-7 хвилин.

В цьому сиропі і секрет смачного глінтвейну. Він забирає максимум аромату і смаку зі спецій та фруктів. Цього не вийшло б, якби ми додали усе вино одразу, бо його не можна кип’ятити: втрачається алкоголь і частина смаку вина.

  1.  Додаємо решту вина і нагріваємо, не доводячи до кипіння. Варити глінтвейн не можна!

Як вибрати вино для глінтвейну.

Цей набір інгредієнтів однаково добре підійде для білого та червоного вина. Важливо купити правильне вино для глінтвейну.

Головне у виборі вина — купити смачне вино, яке хотілось би пити і не нагріваючи. Інакше жодні спеції не врятують.

Для глінтвейну вибирайте легке вино:

  • із Європи
  • із не найспекотніших країн
  • з невисоким рівнем алкоголю

Вино із країн Нового Світу (Чилі, ПАР, Аргентина), а також спекотних регіонів Європи (Іспанія, Португалія, Південь Італії) краще в цьому випадку уникати. Воно часто буває дуже насиченим, терпким і алкогольним. При нагріванні всі ці характеристики посилюються. І глінтвейн стає неприємно різким в смаку.

У ВайнВайн мені порекомендували купити для глінтвейну італійське недороге вино Bardolino. Це дуже легке червоне вино, майже не терпке, алкоголю лише 11,5%. Глінтвейн вийшов таким смачним і так швидко пився, що тільки встигай доливати.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!