Неймовірно смачна випічка з корицею. У вас будуть просити рецепт!

Шалено смачна випічка з корицею. У вас будуть просити рецепт!
Шалено смачна випічка з корицею. У вас будуть просити рецепт!

Апетитна випічка просто заворожує неймовірним ароматом. Повітряна, ніжна плетінка з горіхами і корицею нікого не залишить байдужим.

Для тіста:

  • 280 г борошна;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 180 мл теплого молока;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 15 г свіжих дріжджів;
  • 30 г розтопленого вершкового масла;
  • 1 жовток.

Для начинки:

  • 50 г вершкового масла;
  • 4-5 ст. л. цукру;
  • 3 ч. л. кориці;
  • жменя подрібненого мигдалю (за бажанням).

Як готувати:

  1. Дріжджі розітріть з цукром (повинна вийти рідка маса).
  2. Додайте тепле молоко, жовток, розтоплене вершкове масло, перемішайте.
  3. В іншу миску просійте борошно з сіллю, влийте молочну рідину, замісіть тісто (тісто повинне вийти еластичним і відставати від стінок миски).
  4. Сформуйте тісто в кулю і покладіть в злегка змащену оливковою олією миску, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце приблизно на годину.
  5. Тісто має збільшитися в розмірі приблизно в два рази.
  6. Для начинки розітріть масло кімнатної температури з корицею, цукром, відставте убік. Як тільки тісто підійде, розкачайте його на присипану борошном поверхню якомога тонше в прямокутник, розподілити начинку і горіхи, залишаючи по 1 см з усіх боків. Скрутіть тісто в рулет.
  7. Рулет розріжте ножем уздовж, але не до самого кінця (залишити приблизно 2 см) і скрутіть (сплести як косу, але тільки з двох частин), потім з’єднайте кінці.
  8. Форму для випічки або лист застеліть пергаментним папером, покладіть плетінку і відправте в розігріту до 200 градусів духовку до готовності (приблизно на хвилин 25-30, в останні 10 хвилин зменшіть температуру до 180 градусів).

Особливо смакує з молоком! Спробуйте, адже це дуже смачно!

За матеріалами.