
Апетитна випічка просто заворожує неймовірним ароматом. Повітряна, ніжна плетінка з горіхами і корицею нікого не залишить байдужим.
Для тіста:
- 280 г борошна;
- 1/2 ч. л. солі;
- 180 мл теплого молока;
- 1 ст. л. цукру;
- 15 г свіжих дріжджів;
- 30 г розтопленого вершкового масла;
- 1 жовток.
Для начинки:
- 50 г вершкового масла;
- 4-5 ст. л. цукру;
- 3 ч. л. кориці;
- жменя подрібненого мигдалю (за бажанням).
Як готувати:
- Дріжджі розітріть з цукром (повинна вийти рідка маса).
- Додайте тепле молоко, жовток, розтоплене вершкове масло, перемішайте.
- В іншу миску просійте борошно з сіллю, влийте молочну рідину, замісіть тісто (тісто повинне вийти еластичним і відставати від стінок миски).
- Сформуйте тісто в кулю і покладіть в злегка змащену оливковою олією миску, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце приблизно на годину.
- Тісто має збільшитися в розмірі приблизно в два рази.
- Для начинки розітріть масло кімнатної температури з корицею, цукром, відставте убік. Як тільки тісто підійде, розкачайте його на присипану борошном поверхню якомога тонше в прямокутник, розподілити начинку і горіхи, залишаючи по 1 см з усіх боків. Скрутіть тісто в рулет.
- Рулет розріжте ножем уздовж, але не до самого кінця (залишити приблизно 2 см) і скрутіть (сплести як косу, але тільки з двох частин), потім з’єднайте кінці.
- Форму для випічки або лист застеліть пергаментним папером, покладіть плетінку і відправте в розігріту до 200 градусів духовку до готовності (приблизно на хвилин 25-30, в останні 10 хвилин зменшіть температуру до 180 градусів).
Особливо смакує з молоком! Спробуйте, адже це дуже смачно!