Шарлотка відпочиває! «Цвітаєвський» яблучний пиріг зі сметанною заливкою: цей пиріг просто тане в роті (перевірений рецепт)

Шарлотка відпочиває! «Цвєтаєвський» яблучний пиріг зі сметанною заливкою: цей пиріг просто тане в роті (перевірений рецепт)
Шарлотка відпочиває! «Цвєтаєвський» яблучний пиріг зі сметанною заливкою: цей пиріг просто тане в роті (перевірений рецепт)

Яблучний пиріг стане вашим улюбленцем. Тісто виходить ніжним і розсипчастим, а заливка з яблуками, як суфле.

Інгредієнти:

тісто:

  • Борошно – 250 г
  • Сметана 20% – 100 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • яйце
  • Цукор – 50 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • сіль

заливка:

  • Сметана 20% – 350 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 180 г
  • Пакетик ванільного цукру
  • Крохмаль – 30 г
  • Яблука – 5-6 шт. і лимонний сік

Рецепт приготування:

Тісто:

  1. Яйце змішати зі сметаною, цукром, дрібкою солі.
  2. В окрему миску просіяти борошно, додати розпушувач. Натерти масло. Влити яєчно-сметаннусуміш, і замісити тісто.
  3. Форму змастити вершковим маслом. Руками розтягнути тісто за формою, зробити бортики, поставити в холодильник на 30 хвилин.

Заливка:

  1. Змішати сметану, яйця, ванільний цукор, звичайний цукор. Перемішати блендером.
  2. У два прийоми додати крохмаль (картопляний або кукурудзяний).
  3. Яблука очистити від шкірки, нарізати тонкими пластинами і скропити лимонним соком.
  4. На тісто викласти яблука, рівномірно вилити заливку. Випікати близько 50 хвилин, 180 ℃.

Яблучний пиріг готовий!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!