
Шашлик в духовці на цибулевій подушці – оригінально і смачно. А головне – його можна готувати у будь-який час і за будь-якої погоди.
Звичайно, скептики скажуть, що аромату справжнього шашлику не домогтися в духовці, але це не так. Обов’язково спробуйте цей спосіб, адже м’ясо виходить дуже ніжне, соковите.
Продукти:
- 1 кг м’яса;
- 4 цибулини;
- 3 ст. л. оцту;
- 0,5 ч. л. червоного перцю;
- 3 ст. л. соку лимона;
- 1 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. приправи для м’яса;
- рукав для запікання.
Як готувати:
- М’ясо поріжте шматочками, приправте перцем, приправою для м’яса, додайте одну столову ложку оцту, сік лимона.
- Перемішайте і залиште м’ясо маринуватися на 4-6 годин.
- Кільцями поріжте цибулю, і замаринуйте в маринаді: оцет (2 столові ложки), столова ложка цукру і води близько 4-5 столових ложок. Цибулю необхідно замаринувати протягом години.
- Рукав для запікання зав’яжіть з одного боку викладіть цибулю, а зверху м’ясо, зав’яжіть рукав, і проколіть його зверху, зробивши буквально кілька проколів.
- Запікайте м’ясо при температурі 200°С 50 хвилин.
- Потім розріжте рукав для запікання, щоб м’ясо присмажилося в мало ароматну скоринку.
- Запікайте в духовці ще на 15-20 хвилин.
Виходить ну дуже смачно! Зберігайте смачний перевірений рецепт, адже результат приємно потішить!