
Інгредієнти:
- очищені кабачки – 800 г;
- яйця – 2 білки;
- батон – 3 шматочки;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль, перець, часник;
- олія, сметана.
Процес приготування:
- Почистьте кабачок від шкірки, для цих котлет підійде навіть перестиглий кабачок. Батон необхідно подрібнити в дрібну крихту за допомогою блендера.
- М’якуш кабачка натріть на дрібній тертці. Додайте солі і перцю, перемішайте і залиште на 15 хвилин. Можна накрити кришкою.
- Після цього відкиньте кабачки на друшляк, щоб прибрати зайву вологу. Руками зробіть маленькі грудочки і спробуйте віджати ще раз сік.
- Відокремте білок від жовтка, нам знадобитися тільки білок. Жовток дасть зайву вологу, а в цьому рецепті вона буде зайвою.
- Змішайте кабачкову масу з батоном, додайте часник (краще взяти сухий), цибулю, перемішайте і додайте туди 2 білки. Перемішайте руками і дайте постояти 5 хвилин.
- На розігрітій сковорідці обсмажте котлетки на олії 10 хвилин з двох сторін без кришки. Подавайте зі сметаною.
Смачного!