Що приготувати з картоплі і фаршу? 6 фантастично смачних рецептів, в які ви закохаєтесь!

Що приготувати з картоплі і фаршу? 6 фантастично смачних рецептів, в які ви закохаєтесь!
Що приготувати з картоплі і фаршу? 6 фантастично смачних рецептів, в які ви закохаєтесь!

Кожен день ламаєте собі голову, що ж такого приготувати на вечерю? Хочеться, щоб чоловік був задоволений, і щоб діти хотіли їсти вашу їжу? Тоді наша добірка – саме для вас!

Ми зібрали цілих 6 чудових рецептів дуже смачної вечері з картоплі і фаршу. Ситно, смачно і дуже просто!

Картопля з фаршем під ледачим бешамелем

Продукти:

  • 750 г картоплі;
  • 1 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. перець;
  • 2 цибулини;
  • 500 г фаршу;
  • 1 ч. л. чебрецю;
  • 1 ч. л. сушеного часнику;
  • 1/4 ч. л. перцю;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 300 мл молока;
  • 100 г сиру.

Як готувати:

  1. Картоплю ріжемо соломкою
  2. Обсмажуємо 10 хвилин на олії.
  3. Цибулю обсмажуємо до прозорості, додаємо фарш, спеції, сіль, перець.
  4. Смажимо 5-7 хвилин на невеликому вогні.
  5. Додаємо борошно, молоко.
  6. Готуємо, доки не випарується рідина.
  7. У форму для запікання викладаємо картоплю, зверху – фарш.
  8. Посипаємо тертим твердим сиром.
  9. Запікаємо 30 хвилин при температурі 180 С.

Рулет з картоплі з фаршем в лаваші

Продукти:

  • 500 г картоплі;
  • 50 г масла;
  • 1 ч. л. сушеної цибулі;
  • 1 ч. л. сушеного кропу;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 1/4 ч. л. перцю;
  • 1/2 ч. л. сушеного часнику;
  • 250 г свинячо-яловичого фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 1/2 ч. л. копченої паприки;
  • 1/2 ч. л. сушених трав;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 1/4 ч. л. перцю;
  • 1 лаваш;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 30 мл соєвого соусу;
  • 1 ч. л. кунжуту.

Як готувати:

  1. Картоплю відварюємо.
  2. Додаємо вершкове масло, сушений часник, сушену цибулю, сіль, перець.
  3. Перебиваємо у пюре.
  4. Цибулю збиваємо блендером.
  5. Додаємо до фаршу, додаємо сушені трави, копчену паприку.
  6. Все гарно вимішуємо.
  7. Сметану змішуємо з соєвим соусом.
  8. Змащуємо сумішшю лист лаваша.
  9. Викладаємо картопляну масу.
  10. Зверху – фарш.
  11. Скручуємо рулетом.
  12. Зверху змащуємо сумішшю сметану і соєвого соусу, посипаємо кунжутом.
  13. Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 С.

Ліниві деруни з фаршем

Продукти:

  • 700 г картоплі;
  • 2 яйця;
  • 350 г фаршу;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. чебрецю;
  • 1/2 ч. л. перцю;
  • 2 ч. л. солі.

Як готувати:

  1. Очищену картоплю натираємо на грубій тертці.
  2. Додаємо фарш, яйця, сіль, перець, часник.
  3. Все добре вимішуємо.
  4. Формуємо деруни і обсмажуємо з двох сторін на олії до золотистого кольору.

Картопляні рулетики з фаршем

Продукти:

  • 800 г картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 50 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 5 ст. л. сметани;
  • 2 ч. л. солі;
  • 2 ч. л. перцю;
  • 300 г фаршу (можна брати свинячо-яловичий);
  • 1 ч. л. копченої паприки;
  • 100 г сиру.

Як готувати:

  1. Картоплю і цибулю перебиваємо блендером до однорідної маси.
  2. Додаємо борошно, яйце, сметану, сіль, перець.
  3. Все добре перемішуємо.
  4. Викладаємо кілька ложок масу у розігріту сковорідку, розрівнюємо лопаткою.
  5. Виходить 5-7 картопляних млинців.
  6. Смажимо по 3 хвилини з кожної сторони.
  7. У фарш додаємо перетерту у блендері цибулю, копчену паприку, сіль, перець
  8. Все добре перемішуємо.
  9. Начинку викладаємо на картопляні млинці, скручуємо.
  10. Рулетику викладаємо у форму для запікання.
  11. Зверху змащуємо сметаною.
  12. Запікаємо при температурі 180 С 25 хвилин.
  13. Посипаємо тертим сиром.
  14. Запікаємо ще 5 хвилин при температурі 180 С.

Картопля з фаршем в томатному соусі

Продукти:

  • 1 кг картоплі;
  • 200 г фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 ч. л. чебрецю;
  • 1 ч. л. копченої паприки;
  • 1 ч. л. перцю;
  • 3 ч. л. солі;
  • 1 яйце;
  • 1 ч.л. томатної пасти;
  • 1/4 ч.л. перцю;
  • 500 мл томатного соку;
  • 1 ч.л. приправи для картоплі.

Як готувати:

  1. Картоплю миємо, чистимо.
  2. Нарізаємо товстими кільцями.
  3. У фарш додаємо перетерту у блендері цибулю, часник, спеції.
  4. Все добре перемішуємо.
  5. Отриманою масою «перекладаємо» шматочки картоплі.
  6. Яйце змішуємо з томатною пастою і перцем.
  7. Фвршировану картоплю вмочуємо у кляр і борошно.
  8. Обсмажуємо з кожної сторони по 5 хвилин.
  9. Томатний сік змішуємо зі спеціями.
  10. Катоплю заливаємо томатним соком.
  11. Тушкуємо на невеликому вогні під кришкою 30-40 хвилин.

Чебурек з картоплі з куркою

Продукти:

  • 1 цибулина;
  • 250 г курячого філе;
  • 500 г картоплі;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1/2 ч. л. перцю;
  • 1 ч. л. прованських трав;
  • 2 яйця;
  • 50 г сиру;
  • кріп.

Як готувати:

  1. Цибулю нарізаємо, обсмажуємо на олії до прозорості.
  2. Додаємо куряче філе, порізане на шматочки.
  3. Картоплю чистимо, миємо, натираємо на крупній тертці.
  4. Відціджуємо зайвий сік, додаємо борошно, яйце, спеції.
  5. Все вимішуємо.
  6. Викладаємо масу на розігріту сковорідку, розрівнюємо.
  7. Смажимо з обох сторін до золотистого кольору.
  8. Викладаємо начинку, посипаємо тертим сиром, кропом.
  9. Згортаємо млинець.

Пропонуємо урізноманітнити звичне меню нашими оригінальними та смачними рецептами. Ваші рідні будуть задоволені!