Щотижня запікаю 2 – 4 буряка: покажу, яку смакоту готую, замість вінегрету

Щотижня запікаю 2 – 4 буряка: покажу, яку смакоту готую, замість вінегрету

Салати з буряка готуються швидко і просто, їх можна готувати кожного дня, а також подавати на святковий стіл. Ділюся з вами трьома вдалими і дуже смачними рецептами.

Щотижня запікаю 3 - 4 буряка: покажу, яку смакоту готую, замість вінегрету
Щотижня запікаю 3 – 4 буряка: покажу, яку смакоту готую, замість вінегрету

Для приготування салату «Віолетта» вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • буряк, 2 шт.;
  • огірки мариновані, 4 шт.;
  • горошок консервований, 4 ст.л.;
  • сирок плавлений, 2 шт.;
  • часник, 2 зубчики;
  • сіль, зелень, майонез.

Процес приготування:

  1. Запікаємо буряк в фользі в духовці. Даємо охолонути, очищаємо і ріжемо кубиком.
  2. Плавлений сирок ріжемо кубиками або натираємо на крупній тертці.
  3. Огірки також ріжемо кубиком, викладаємо в сито, щоб стекла рідина і салат потім не потік.
  4. Змішуємо всі продукти, додаємо подрібнений часник, майонез і перемішуємо. Посипаємо зеленню.

Для приготування салату «Бурячки від бабусі» вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • буряк;
  • цибуля;
  • сіль;
  • олія;
  • томат або лимонна кислота.

Процес приготування

  1. Буряк запікаємо в духовці у фользі.
  2. Буряк натираємо на крупній тертці.
  3. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, обсмажуємо на олії.
  4. Змішуємо буряк і цибулю, солимо за смаком, поливаємо лимонним соком, перемішуємо і ставимо на 30 – 40 хвилин в холодильник. Подаємо до столу.

«Салат з буряком та яблуком», інгредієнти:

  • буряк, 1 шт.;
  • яблуко кисло-солодке, 1 шт.;
  • гранат, 1 шт.;
  • йогурт натуральний – за смаком.

Процес приготування:

  1. Буряк запікаємо в духовці, яблуко ріжемо кубиком.
  2. Розбираємо гранат на зерна.
  3. Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо знатуральним йогуртом.